Rondreis vakantie juni 2009

Westerwald, Bodensee, Süd Tirol en Tirol

We hebben vier weken vakantie en natuurlijk maken we van de mogelijkheid gebruik om met de caravan op stap te gaan. Een vastomlijnd plan hebben we op het moment van vertrek eigenlijk nog niet. In ons hoofd hebben we wel een “ongeveer” plan. Te weten: eerste stop in Midden Duitsland op een camping aan de Lahn met twee overnachtingen. Dan door naar Zuid Duitsland om vier nachten in de buurt van de Bodensee te verblijven. Het weekend in het Stubaital (Oostenrijk) om onze Oostenrijkse vrienden te bezoeken. Een weekje Meranerland (Süd Tirol Italië) en als afsluiting in de Italiaanse Dolomieten in Predazzo. Wie ons kent weet dat onze plannen niet heilig zijn en dat we indien nodig er zeer flexibel mee om gaan. Ook deze reis zal dit het geval zijn. Wie wil weten hoe alles verliep leest ons verslag.

Zondag 31 mei 2009

Omstreeks 11:00 uur vertrekken. Via Amersfoort, Nijmegen gaan we bij Venlo de grens over naar Duitsland en volgen dan de A61. We gaan de snelweg af bij Koblenz en dan over binnenwegen richting Lahnstein. Het laatste stuk van de route gaat door de straten van Lahnstein en is vrij smal en de chauffeur moet over goede stuurmanskunsten beschikken en de lengte en breedte van zijn combinatie kennen. Camping Wolfsmuhle ligt direct aan de rivier de Lahn en is bereikbaar via een woonwijkje. Helaas geeft het bordje bovenaan de steile weg naar beneden aan dat de camping vol is. Peter loopt nog even naar beneden om te kijken of er toevallig niet nog één plekje is. Hij spreekt met de Nederlandse eigenaar, er is echt geen plaats vanaf morgen weer wel maar daar hebben we nu niets aan.

Wat nu? Na ampel beraad besluiten we om naar camping Eisenbachtal in Girod (Montabaur)te gaan. Daar is altijd wel plaats. Na de caravan op de smalle straat in de woonwijk gedraaid te hebben met behulp van de mover gaan we richting Girod. Binnen 40 minuten staan we voor de ingang van deze voor ons vertrouwde camping. Gelukkig is er ondanks dat het Pinksteren is nog volop plaats.

Bij aankomst krijgen we niet direct een plaatsje aangewezen. Eerst moeten we even met heer Wolf mee om de veranderingen aan de biotoop te zien. Heer Wolf is 24 jaar geleden begonnen met de aanleg van de biotoop. Eerst is er een half jaar gegraven om het meertje aan te leggen. Daarna zijn de insecten en vogels gekomen. De biotoop is bekend om de prachtig aangelegde wand waarin vele paren met ijsvogels verblijven.

Insectenhotel in de Biotoop

Biotoop: Plaats waar een dier of plant geheel in zijn omgeving ingepast is / homogeen groei- of woongebied / Gebied met karakteristieke levensomstandigheden, gekenmerkt door een bepaalde flora en fauna

Helaas blijken er de afgelopen koude winter, evenals in Nederland, veel ijsvogels gestorven te zijn. Gelukkig zijn er nog wel een aantal paren over. Hopelijk hebben deze ook jongen en breidt de kolonie zich weer uit. Hij laat ook nog even zijn nieuwe moeras gedeelte zien. Het water zit vol padden en kikkervisjes. Ook groeien er speciale planten. Deze hebben zich hier in de loop van de jaren uitgezaaid. Ook blijkt er een wilde kat, nee geen verwilderde kat, zich hier gevestigd te hebben. Helaas deze hebben we niet mogen aanschouwen.

Biotoop
Restaurant Freimühle
Terras restaurant Freimühle

We installeren de caravan en gaan uit eten in restaurant Freimühle. We kunnen op het terras zitten en genieten van de goede keuken. De eerste dag van de vakantie is ondanks dat we niet kamperen op de vooraf gekozen camping geslaagd.