BGS, Xela onze Bayerische Gebirgsschweisshund

Sind 5 mei 2010 zijn wij in het bezit van een Bayerische Gebirgs Schweisshund Xela.

Op deze pagina vindt je foto’s van Xela en kunnen jullie zien hoe zij groeit. Ze is geboren op 12 maart 2010 en een dochter van Atos en Donja. 

Officieel heet Xela volgens haar stamboom Ulka Rhana van het Rutbekerveld. De naam van het nest moest volgens de stamboom met een U beginnen. Wij vonden dit niet lekker “bekken” en hebben haar omgedoopt tot Xela. De naam betekend in het Indiaans, mijn huis staat in de bergen, best wel toepasselijk voor een Beierse berg zweethond. 

Xela komt uit een nest van zes. Haar drie broers heten Ulmo, Uncas en Udo, haar twee zusjes heten Ulrike en Udine. Maar zover wij weten zijn alle honden omgedoopt en heeft geen van hen nog de nestnaam.

Op onderstaande foto’s stellen we het complete nest aan jullie voor. Hoe klein ze ook zijn er zijn toch al duidelijk verschillen. De foto’s zijn gemaakt op 26 april 2010 toen de beslissing gevallen is welke pup welk baasje kreeg. De hondjes zijn hier zes en halve week oud. 

Udine
Udo
Ulrike
Ulmo
Uncas
Ulka

Onderstaand de foto’s waarop de groei van Xela te volgen is. De foto’s t/m 8 weken zijn door de fokster Herwi gemaakt muv de foto’s die wij zelf tijdens onze twee bezoeken gemaakt hebben Uiteraard weten wij niet of het inderdaad Xela is die op de foto staat het kan net zo goed één van de andere pups zijn.

2 dagen oud
6 dagen oud
19 dagen oud

5 weken en 2 dagen oud

6 weken oud
Alle pups en moederhond Donja bij Emmy tijdens ons bezoek (6 weken oud)
Xela, 3 maanden oud 8 juni 2010
Xela bijna 5 maanden oud 1 augustus 2010
Xela iets meer dan 5 maanden oud augustus 2010
Xela 1 jaar en 1 maand oud op het strand van Egmond
Xela 2,5 jaar oud augustus 2012
Xela 5 jaar oud