Oostenrijk overzicht

Overzicht van onze Oostenrijk vakanties in zomer en winter 

Oostenrijk is ons favoriete vakantie land. We zijn hier zo wel in de zomer als in de winter te vinden. Hieronder voor degene die nog nooit van Oostenrijk gehoord hebben wat informatie over dit prachtige land.

Oostenrijk, officieel de Republiek Oostenrijk, is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.

Oostenrijk ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.858 km², waarvan slechts 32% van het land onder de 500 meter ligt. De hoofdstad is Wenen, dat ook met afstand de grootste stad van het land is. Van de inwoners spreekt het merendeel Duits, dat ook de officiële taal is.

De Alpen strekken zich over een groot deel van Oostenrijk uit: driekwart van het land behoort tot dit berggebied. 
Het natuurschoon van de Oostenrijkse Alpen, en de aantrekkelijkheid van Wenen en Salzburg hebben Oostenrijk samen met de wintersportmogelijkheden tot een belangrijk Europees toeristencentrum gemaakt.
De hoogste berg in Oostenrijk is de Großglockner met 3797 meter..

In het oosten langs de Donau kenmerkt het landschap zich door glooiende heuvels en vlaktes. Het diepste punt van Oostenrijk bevind zich in Burgenland met 114 meter boven zeeniveau.

Hieronder vind je een overzicht van de door ons gemaakte reizen naar Oostenrijk.  Per provincie een overzicht van de door ons gemaakte uitstapjes, e-bike tours, wandelingen en stedenbezoek Bovendien kan je via de aanduiding reisverslagen het volledige verslag per jaar lezen.