Italië

Overzicht van onze bezoeken aan Italië 

Italië is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.

De grote meerderheid van de bevolking spreekt Italiaans (waaronder verscheidene dialecten); er zijn Duits-, Frans-, Sloveens-, Grieks-, Friulaans- en Kroatisch sprekende minderheden. In de stad Alghero, op het eiland Sardinië, spreekt men Algherees. Het Italiaans komt van het Latijn (de taal die de Romeinen spraken). De Duitssprekende minderheid in Noord-Italië wordt Zimbern genoemd.

Hieronder vind je, per provincie, een overzicht van de door ons gemaakte reizen naar  Italië. Onze reizen naar Italië beperken zich tot op heden tot het noordelijke gedeelte. In de toekomst willen we het land zeker verder gaan ontdekken. Druk op het logo om de verslagen per provincie te bekijken.

Süd Tirol / Alto Aldige
Brescia
Veneto
Verona