Italië Brescia

Overzicht van onze uitstapjes, wandelingen en steden bezoek in Brescia Italië

Brescia: 

De provincie Brescia is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Ze grenst in het noorden aan de provincie Sondrio, in het oosten aan de provincies Trente en Verona, in het zuiden aan de provincie Mantua en ten slotte in het westen aan de provincie Bergamo.

De provincie Brescia is de grootste van de regio Lombardije. Van noord naar zuid meet ze hemelsbreed 123 kilometer. De provincie is grofweg te verdelen in zeven gebieden: de laagvlakte, de drie meren (Iseo, Garda en Idro) en de drie grote dalen (Camonica, Trompia, Sabbia). De laagvlakte is dichtbevolkt en sterk geïndustrialiseerd. Het gedeelte onder het Iseomeer draagt de naam Franciacorte en is een bekende wijnstreek. De stad Brescia ligt bij de opening van het Valle Trompia en behoort tot de belangrijkste plaatsen van Noord-Italië. 


Van de drie meren is het Gardameer het belangrijkst voor het toerisme, met zijn omtrek van 155 kilometer is het het grootste meer van Italië. Het noordelijke deel van de provincie is erg bergachtig. Het noordelijkste deel maakt deel uit van het Parco Nazionale dello Stelvio. Iets ten zuiden hiervan ligt het hoogste gebergte van de provincie: het Adamellomassief met de 3418 meter hoge Monte Fumo.

Reisverslagen in Brescia 

Klik op de rode link of op de foto om het reisverslag te bekijken.