Italië Limone sul Garda, het citroenen dorp aan de smalle kant van het Gardameer 

We willen tijdens ons verblijf aan het Gardameer een wandeling maken op de Monte Baldo, de huisberg van het Gardameer. Hiervoor hebben we stabiel weer nodig. Ondanks de voorspellingen van goed weer is het de laatste dagen regenachtig. Vanochtend is het droog en gaan we op sentimental journey richting het Ledromeer.

We rijden binnendoor via de binnenwegen naar het Ledromeer. We proberen het hotel terug te vinden waar we in 1988 gelogeerd hebben. We weten nog ongeveer de ligging maar kunnen het niet terug vinden. Aan het meer drinken we nog een cappucino op het terras en rijden terug richting Gardameer.

In de jaren 80 kon je wanneer je van het Ledromeer naar het Gardameer reed kijken op het Gardameer. Tegenwoordig is deze weg een fietspad en gaat de autoweg net als de heenweg door een tunnel.

We zakken af naar het Gardameer en overleggen waar we naar toe zullen gaan. We kiezen voor Limone het dorp dat bekend is om de citroenen.

Limone ligt aan de smalle kant van de Gardameer. Ook wel bekend de weg met de vele tunneltjes van Riva del Garda in het noorden tot Desenzano in het zuiden.
We komen in Limone aan, een parkeerplaats vinden is niet lastig, in een smalle parkeergarage vinden we met wat stuurmanskunst een betaalde plek voor onze SUV.

Via een voetgangerstunnel onder de drukke ss45bis door bereiken we het centrum.
Aan de straatnaambordjes kan je zien dat we in de citroenenstad zijn, alle straatnaamborden zijn op deze wijze uitgevoerd.

We komen langs de Pfarrkirche zum Heiligen Benidikt en gaan hier naar binnen. De kerk is gebouwd in 1691 op de resten van een Romeinse kapel. Ook aan de buitenkant van de kerk mooie muurschilderingen.

Het hoofdaltaar stamt uit 1724. Er zijn diverse zij altaren.
De kapel midden in het centrum heeft zijn functie als huis van god verloren, er is nu een kunstgalerie in gevestigd.

In de zijstraten van het centrum is het rustig. Rondom de haven schuifelen we voetje voor voetje vooruit. Dit wordt veroorzaakt door de boten welke een lijndienst uitvoeren tussen de plaatsen aan het Gardameer en hun passagiers afzetten.

We gaan nog even op een terras zitten met een mooi uitzicht over het Gardameer. We rijden terug naar de camping en volgen de ss45 bis langs de smalle kant van het Gardameer. Een prachtige route.