Italië Lazise, toeristische plaats met veel campings aan het Gardameer

Wij hebben nog een ruim één week vakantie en de weersvoorspelling voor Süd Tirol is niet denderend. We zoeken op het internet waar het beter weer gaat worden en we komen uit bij het Gardameer. We zeggen het Vinschgauerland gedag en rijden naar camping Fossalta in Lazise. 

Vanaf onze plaats op de camping kijken we direct op het Gardameer. 

We hebben een mooi plekje op de tweede rij en voor Italiaanse begrippen een ruime plaats. We gingen voor een ACSI-card plek, maar toen we deze plek zagen met het prachtige uitzicht hebben we gekozen voor een duurdere plek. En mochten we ooit nog eens op deze camping landen dan gaan we zeker voor een plek op de eerste of tweede rij. 

We kijken in de schemering nog even bij het meer misschien kunnen we er van de week bij mooi weer nog in zwemmen. 
De volgende dag wandelen we naar Lazise, de wandeling kan helemaal langs het Gardameer gemaakt worden en duurt ongeveer één uur. 

Het is aangenaam maar ook voor het Gardameer is voor dit jaargetijde de temperatuur van 21 graden te laag. We zien dan ook weinig mensen op het strand en in het water. 

Op het meer is het door het mindere weer rustig, de boten liggen te dobberen aan de kant.

We komen in Lazise, het is hier erg druk, door de toegangspoort komen we in het centrum van dit levendige plaatsje. 

Lazise stamt uit de middeleeuwen. De ommuring en de kerk San Niccolò zijn overblijfselen uit die tijd waarin Lazise een belangrijke handelsplaats was. 

De drukte concentreert zich dit keer bij de boulevard i.p.v. in het centrum. Er is namelijk over de hele boulevard een markt met kraampjes met allerlei artikelen. 

De oude haven van Lazise is één van de bezienswaardigheden van het dorp. 
De autovrije wandelpromenade langs het Gardameer nodigt uit tot flaneren. 
Het historische centrum van Lazise is grotendeels autovrij met veel gezellige terrasjes en heel veel winkels met souvenirs. 

We wandelen na een heerlijke lunch aan het water weer op ons gemak terug. We zien ’s avonds een mooie zonsondergang vanaf onze staanplaats.