Italië Malcésine, dorp aan het Gardameer en aan de voet van de Monte Baldo 

Opnieuw een druilerige dag, ook de laatste kans om de Monte Baldo op te gaan is vervlogen omdat we morgen weer richting huis gaan.

We rijden in de middag naar Malcésine. Xela is goed uitgelaten en kan rustig een paar uurtjes in de caravan blijven. Geen stress voor ons en geen stress voor Xela om in een druk centrum te lopen.

Malcésine is een gezellig stadje, het parkeren is lastig omdat de parkeerplaatsen door middel van de bekende blauwe P slecht aangegeven zijn.

We slenteren door het centrum en komen in een oude kerk met een mooie plafondschildering. In de kerk wordt een fototentoonstelling over de aanleg van de weg langs het Gardameer gehouden.

Aan het einde van de eerste wereldoorlog werd er besloten dat de wegen langs het Gardameer gemoderniseerd moesten worden. In december 1919 werd er begonnen met de aanleg. De werkzaamheden werden midden jaren 30 beëindigd. De foto tentoonstelling toont foto’s van het traject Malcésine naar Navene

Het dorp Malcésine bestaat uit zeer smalle en kronkelige straatjes. Het straatwerk in Malcésine bestaat uit ingelegde keitjes. Het dragen van hoge hakken wordt dus ten zeerste afgeraden. Op bovenstaande foto van de Siresena-Tor welke van 590 na Christus is.

Het dorp ligt prachtig tussen de bergketen Monte Baldo en het Gardameer.
Bezienswaardigheden in Malcésine zijn o.a. het iets hoger gelegen kasteel Castello Scaligero waarin twee musea gevestigd zijn.
Wanneer je de achteraf straatjes op zoekt kan je bijna foto’s maken zonder voorbijgangers.
Malcésine is één van de mooiste dorpen aan het Gardameer.

We kijken voor we terug naar de camping rijden nog één keer omhoog naar de Monte Baldo, de wandeling daar zal moeten wachten tot een andere keer.