Oostenrijk Steinach BBT Tunnelwelten

Weekend bij Martin en Christine en bezoek aan de BBT 

Zoals altijd wanneer we in Oostenrijk zijn gaan we naar onze vrienden Martin en Christine. Dit keer blijven we een nachtje bij hun slapen. 

We rijden op zaterdag naar hun toe en gaan zondag weer terug naar de camping. Dit keer is het extra lekker om bij hun in huis te zijn want het regent sinds donderdagmiddag onafgebroken! 

Ook zaterdagochtend houdt de regen stug vol, maar zo waar zaterdagmiddag wordt het droog en kunnen Peter en Martin hun rondje Höhenweg doen. Deze wandeling van ongeveer een uur staat ieder jaar wel op het programma. 

Zondagochtend na het ontbijt is het nog steeds koud maar het is droog. We gaan te voet naar BBT Tunnelwelten. De wandeling voert ons door het Kurpark waar in de fontein een mooi kunstwerk staat. 

De BBT Tunnelwelten is een informatiecentrum over de bouw van de Brennerbasistunnel. Deze 64 kilometer lange treintunnel gaat Innsbruck met Franzenfeste verbinden en is het grootste tunnelbouwproject van de Alpen.

In de BBT Tunnelwelten vind je informatie over de bouw van de tunnel, hoe ziet de tunnel er van binnen uit, welke steensoorten komen de bouwers tegen, maar ook hoe er omgegaan wordt met het milieu. 

Maar dat is niet alles, in het centrum kan je zelf ervaren hoeveel boorgaten er nodig zijn om een stuk rots te laten springen. Je hoort het geluid van een explosie, doet zelf een landmeting en/of construeer een tunnel die niet instort. 

Kortom, het bezoek aan het centrum is de moeite waard. Wel is het belangrijk dat je Duits, Engels of Italiaans spreekt want de informatie is alleen in die talen beschikbaar.

En voor wie nog twijfelt? De toegang is gratis. Ook de hond is welkom. Meer info op http://www.tunnelwelten.com/

Na een fijn weekend bij onze vrienden rijden we op zondagavond terug naar de camping in het Zillertal.