Camping Fossalta Lazise Sul Garda Italië 

Betaalbare camping aan het Gardameer met eenvoudige voorzieningen 

Camping Fossalta is gelegen aan de rand van Lazise in de wijk Fossalta.
Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen door een dame die de Duitse taal niet zo goed machtig is. Voor het uitkiezen van een standplaats mag je op het golfkarretje plaatsnemen en wordt je prinsheerlijk over de camping gereden om een mooi plekje uit te kiezen. Voordeel van dit systeem is, dat bij drukte, ieder op zijn beurt geholpen word. 

Het sanitair is eenvoudig maar goed onderhouden en schoon. 
De camping heeft een snackbar waar een aantal dagen in de week kleine snacks verkocht worden oa pizza. Ook voor een drankje kan je hier terecht. 

Naast zwemmen in het meer kan er ook in het zwembad op de camping gezwommen worden.  Tijdens ons verblijf was de buiten temperatuur te koud om er gebruik van te maken. 

Voor de jonge kinderen is er een klein speeltuintje, voor de oudere jeugd tafeltennistafels en aan de rand van de camping een sportveld. 

Wij hadden een staanplaats type See. Dit zijn de eerste twee rijen van de camping met zicht op het meer. Voor deze plaatsen betaal je een extra toeslag. Om bij het meer te komen moet er een relatief steile weg naar beneden

Ook de toerit van de camping gaat over een smalle en steile weg en op de camping zelf gaat het ook bergafwaarts richting het meer. Langs het Gardameer loop je in één uurtje naar het centrum van Lazise of Peschiera.

In het kleine winkeltje zijn ’s morgens verse broodjes en beperkt levensmiddelen verkrijgbaar.Meerdere keren per week staat er een groente en fruitkar op de camping. 

Laatste bezoek: september 2017

Officiele website camping: klik hier

Honden toegestaan.

Disclaimer: bovenstaande informatie geeft een beeld van onze ervaringen en indrukken in september 2017.  De huidige situatie kan anders zijn. 

Receptie
Sanitair gebouw
Sanitair gebouw
Afwasplaats
Snackbar
Zwembad
Zwembad
Speeltuin
Staanplaats type See. Dit zijn de eerste twee rijen van de camping met zicht op het meer. Voor deze plaatsen betaal je een extra toeslag.
Staanplaats type See
Weg van de camping naar het meer.
Gardameer

Avondrood boven het Gardameer.