Italië Verona

Overzicht van onze uitstapjes, wandelingen en steden bezoek in Verona Italië 

Verona: 

De provincie Verona is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. In het noorden grenst ze aan de provincie Trente, in het oosten aan de provincies Vicenza en Padua, in het zuiden aan de provincie Rovigo en in het westen aan de Lombardische provincies Mantua en Brescia.

Landschappen:

De provincie is in drie verschillende landschappen op te delen; het Gardameer in het westen, het pre-alpine gebergte van de Monte Lessini in het noordoosten en de vlakte in het zuiden. 

De dichtstbevolkte gebieden zijn het stroomgebied van de rivier de Adige en het gebied tussen Verona en de buurstad Vicenza. 


De provincie is een belangrijk verkeersknooppunt, de snelweg A22 vanuit Oostenrijk ontmoet hier de zeer belangrijke snelweg A4, Milaan-Venetië. 


Wijnen:

Verona brengt vele wijnen voort zoals de witte Soave, rode Bardolino en Valpolicella. Het belangrijkst voor het toerisme is het Gardameer dat is uitgerust met vele hotels en campings.

Gardameer:

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. De omtrek van het meer is bijna 160 kilometer, de diepte 364 meter. Van het meer behoort de oostzijde aan de provincie Verona toe. 

Toerisme:

De belangrijkste plaatsen voor het toerisme zijn Peschiera del Garda, Lazise, Garda en Malcesine. Bij Malcesine liggen de twee kleine eilandjes Sogno en Olivo. Vanuit deze plaats vertrekt ook een kabelbaan naar Tratto Spino aan de noordzijde van het bergmassief van de Monte Baldo. 

Reisverslagen in Verona 

Klik op onderstaande rode linkjes of op de foto om onze uitstapjes en reisverslagen te bekijken.