Duitsland Bodensee

Vertrek naar camping Nell in Nussdorf

Dinsdag 2 juni 2009

Vandaag is een reisdag. Inmiddels hebben wij door ervaring geleerd dat wij het best op gang komen als we douchen, op ons gemak ontbijten en dan klaar maken voor vertrek. Rond 10.00 uur hangt onze caravan achter de auto. We rijden weg van camping Eisenbachtal en heer Wolf komt nog speciaal naar ons toe om een handje te geven. Zodra we de snelweg op rijden zien we het al, het is erg druk op de weg. Ondanks dit gaat het eerste gedeelte tot aan Frankfurt voorspoedig. Echter zodra we de A67 op gaan begint het feest. Erg druk met vrachtverkeer en door het geldende inhaalverbod schiet het niet erg op. Wanneer we de verkeersinformatie horen en er een file van 8 kilometer gemeld wordt op de A5, besluiten we van de snelweg af te gaan en binnendoor naar de A6 te rijden. De route staat goed aangegeven en met behulp van “Kathleen”, ons navigatiesysteem heeft een Belgische vrouwenstem, komen we keurig op de A6 uit. Bovendien zien we nog wat van de prachtige omgeving van het Zwarte Woud. Via de A6 rijden we A81 op welke ons bij de Bodensee moet brengen.

Bodensee: Op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ligt de Bodensee (Bodenmeer, meer van Konstanz), het grootste meer van Duitsland. Het gebied er omheen wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke van Duitsland, door het geweldige natuurschoon en het culturele erfgoed. De zomer wordt gezien als de beste tijd om de regio te ontdekken. Daarnaast biedt Bodensee in dit seizoen natuurlijk volop mogelijkheden om watersport te beoefenen. Met een breedte van maximaal 15 kilometer en een lengte van 74 kilometer, is daar meer dan voldoende ruimte voor. Langs de oevers van de Bodensee vindt u in de verschillende plaatsen ontelbare historische bezienswaardigheden. Rond de hele Bodensee is een fietsroute uitgezet. Bron: www.bodensee.nl

Met in ons achterhoofd dat wij zondag voor een volle camping stonden besluiten we als we op een half uur rijden van de camping zijn even te bellen. De beoogde camping blijkt vol te zijn dus wordt het campingboek er bij gepakt om een alternatief te zoeken. In Nussdorf vinden we een camping die ons aanstaat. Na even gebeld te hebben blijkt er volop plaats te zijn op deze kleine camping (50 plaatsen).

Een keurige camping, rustig gelegen in een woonwijkje. De eigenaar, de heer Nell, is allervriendelijkst en bij de aanmelding hoort een gezellig praatje en een drankje. Camping Nell ligt direct aan de Bodensee met een eigen strand. Ook de aanlegsteiger van de boot ligt voor de deur dat dit een pluspunt is zal morgen blijken.

Aanlegsteiger bootdienst
Camping gezien vanaf de aanlegsteiger.
Bodensee
De reiger vist vanaf het bootje