Italië Reisdag naar Waldcamping Naturns

Vandaag een reisdag, op zich valt het qua afstand wel mee maar dat zaken anders lopen als gepland kan men in het leven niet van te voren weten. We rijden op ons gemak weg uit het Zillertal bij prachtig weer. Onderweg is het droog en het zonnetje komt mondjesmaat te voorschijn. .Het eerste stuk tot aan de Italiaanse grens gaat voorspoedig maar dan komt de klad er in. Op de Italiaanse snelweg A22 mag je als caravan combinatie maar 80 km en bovendien geld er een inhaalverbod. Dit betekent dat je als je pech hebt achter een langzame vrachtauto combinatie moet blijven hangen. Met onze koffiestop mee staan we rond 14.10 op camping Passeier in Saltaus. Deze camping hebben we na lang wikken en wegen gekozen omdat deze als enige in de omgeving goedkoop is. Als we aankomen motregent het en de camping ziet er niet uitnodigend uit.

De camping ligt in een dal en kan alleen bereikt worden over de parkeerplaats van de kabelbaan via een steil weggetje. De receptie is gesloten en wij moeten nog tot 16.00 wachten eer deze weer open gaat. We kijken elkaar aan en stellen gelijktijdig de vraag:”wat vind jij er van?” De conclusie is eenduidig, we vertrekken weer! We weten van Alpenfreak Yolanda dat er een uitstekende camping in Naturns is. Deze hadden we overgeslagen omdat het tarief Euro 11 meer bedraagt maar we besluiten daar toch te gaan staan. Drie kwartier later staan we voor de Waldcamping in Naturns. Ons plan is om hier tot zondag te blijven staan. Dan komen onze vrienden Jan en Paula en voor die tijd moeten we een betaalbare camping hebben gevonden. De eigenaar van de camping in Naturns bezorgt ons de volgende teleurstelling van deze dag, ondanks dat het voorseizoen is heeft hij maar plaats tot vrijdag! Vanaf dan is de camping vol. We maken toch gebruik van het aanbod, om nu weer op zoek te gaan naar nog een andere camping is zelfs ons te gortig. We installeren de caravan en bezoeken nog een paar campings in de omgeving om te kijken voor een alternatief maar geen van de campings staan ons aan. We besluiten om morgen in de Dolomieten in Predazzo te gaan kijken. Deze camping staat al een tijdje op ons lijstje en wellicht is dat een goede keuze?

Dolomietenrit

Woensdag 10  juni 2009 

Ondanks dat Süd Tirol bekend staat om zijn milde klimaat is het vandaag lekker maar niet overdreven warm. We gaan vandaag wat campings in de omgeving van Naturns verkennen en rijden ook de Dolomieten in om camping Valle Verde in Predazzo te bezoeken. Omdat we geen snelweg willen rijden gaan we over de staatstrasse (secundaire weg) richting Bozen. Bij Auer (Ora in het Italiaans) gaan we de Dolomieten in. Ook hier een prachtige pasweg die in de ronde van Italië niet zou misstaan.

We genieten van het ritje en geven onze ogen goed de kost. Al klimmend over de lange pasweg komen we in Val di Fiemme. Wanneer we in het plaatsje Predazzo aankomen blijkt de route naar de camping opgebroken te zijn. De omleiding is beschreven in het Italiaans (de voertaal is Italiaans in deze streek) en we dwalen dan ook rond en komen keer op keer op ons uitgangspunt terug. Ook zitten we in een “gps loch” geen ontvangst op de Tom Tom. Uiteindelijk zien we waar we steeds de fout in gaan. Midden in het centrum van Predazzo kan je vlak voor dat de weg opgebroken en afgezet is met hekken toch nog linksaf. We komen uiteindelijk dan toch op de camping uit die we willen bezoeken. Deze is mooi gelegen en de ontvangst is zeer vriendelijk. De receptioniste die een paar woordjes Duits spreekt doet haar uiterste best om ons te woord te staan. De camping en omgeving zien er aantrekkelijk uit echter omdat het voorseizoen is zijn de liften hier nog niet geopend, een minpunt dus. Ander nadeel is dat de rit vanaf de snelweg via de pas naar de camping bijna 60 minuten duurt.

Kortom we zijn wel wat wijzer maar er nog steeds niet uit op welke camping we vanaf komende vrijdag verblijven! We besluiten om toch nog een keer een kijkje te gaan nemen op de camping in Saltaus in het Passeiertal waar we gisteren weg gereden zijn. Via een toeristische route gaan we terug naar het Meranerland. Vanuit Predazzo rijden we richting Moena naar Pozza en via de Karerpas  (Passo di Costalunga) naar Bozen. Daar vandaan opnieuw naar Saltaus. De receptie van camping Passeier is nu wel bezet en we worden uiterst vriendelijk ontvangen door mevrouw Fleischman de eigenaresse. Onder de huidige weersomstandigheden, zon, ziet de camping er vriendelijker en toegankelijker uit. De kogel is door de kerk we gaan vrijdag naar Saltaus. Nu nog even Jan en Paula sms’en waar ze zondag verwacht worden en alles is geregeld. Op naar de caravan, morgen weer een wandeldag!