Italië Quelenhof

Dagje bijkomen op de camping en wandeling naar Quelenhof

Zondag 21 juni 2009

Na alle belevenissen van de laatste dagen lassen wij een rustdag in. De dag wordt doorgebracht met een goed boek en het volgen van de Hirzer Seilbahn welke direct over de camping heen gaat. 

Maandag 22 juni 2009

Bij het ontbijt vindt er overleg plaats. Gaan we morgen (dinsdag) langzaam aan de terugreis beginnen of wachten we tot woensdag? De bedoeling is om vrijdag in Nederland op camping de Beek in Buurse te zijn. Voor de terugreis staan met de caravan vanuit Oostenrijk twee reisdagen gepland.

Waarom niet direct vanuit Saltaus zullen jullie je afvragen? De reden is een simpele, er moeten nog de nodige boodschappen in Oostenrijk gedaan worden van artikelen die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Denk aan rum-kokos ballen van Casali, diverse sterke drank waaronder kersenrum, Oostenrijks spek, extra wurst, firn snoepjes etc. Nee niet gelijk denken dat wij van die drankorgels zijn. Het meeste nemen we mee voor anderen alleen voor de rum-kokos ballen van Casali mag je Peter midden in de nacht wakker maken. Na overleg met Jan en Paula besluiten we morgen te vertrekken naar het Zillertal

Daar twee overnachtingen op camping Hell en dan verder naar Nederland. Tijd dus om de voortent af te breken, de caravan in te richten voor vertrek. Zo gezegd zo gedaan. Tegen 13.00 uur is alles voor elkaar. Weinig tijd nog om een grote uitstap te maken. We besluiten om een kleine wandeling te maken naar het gehucht Quellenhof. Via de berg aan de overkant van de camping loopt een bospad richting Quellenhof.

We lopen door het bos naar Quellenhof, daar steken we de bundesstrasse over om via het fietspad langs de beek weer terug te keren op de camping.

Aangezien het de laatste avond is houden we een traditie in ere. We gaan uit eten. De bedoeling is om dit in Schenna bij restaurant Mairhof te doen dit op aanraden van de “burgemeester van Schenna: “Robert van de Alpenfreaks”. Helaas blijken we voor niets naar Schenna gereden te zijn. Mairhof heeft “betriebsurlaub” en is gesloten. Goede raad is duur. We pakken de gsm en bellen met de “loco burgemeester” van Dorf Tirol Ruud of hij een goede tip heeft. Ruud raadt ons aan om te gaan eten in Zum Tiroler Adler in Dorf Tirol. Ruud is daar stamgast. Een goede keuze. Ruud en Mien schuiven ook nog aan en voor we het weten is de avond omgevlogen.