Italië Tappeinerweg

Van Dorf Tirol naar Meran

Maandag 15 juni 2009

Wanneer we op staan is het weer bewolkt maar wel warm. Gewoon zo’n broeierig temperatuurtje waarbij je na drie stappen de transpiratie over je rug voelt lopen. Even overweeg ik om de douche links te laten liggen maar omdat ik bij niet douchen niet wakker ben, laat ik het toch maar uit mijn hoofd.

Gezamenlijk word er besloten om vandaag de Tappeinerweg te gaan lopen. In 2007 was dit voor ons tijdens een daguitstap de eerste kennismaking met het Meranerland en dit is ons zo goed bevallen dat we hier terug gekomen zijn.

We bereiken al snel de Falknerweg welke ons naar de Tappeinerweg leid. We wandelen tussen de wijnranken en moeten af en toe “vluchten” voor de besproeiing installatie van de wijnboeren. Al snel lopen we op de boulevard en genieten van het uitzicht op de stad Meran.

Op één van de vele bankjes die er staan om te rusten genieten we van het zicht op Meran en nuttigen we ons meegenomen broodje. Aan het eind van de boulevard trakteren we ons op een heerlijke ijskoffie.

In plaats van dat we een half uur naar boven klimmen richting Dorf Tirol kiezen we er voor om af te dalen naar Meran. Hier kan je comfortabel met de stoeltjeslift naar boven zweven naar ons uitgangspunt Dorf Tirol.