Italië Klammeben

Hirzergebiet wandeling Klammeben, Staffelhütte, Grube, Wahlguthöfe, Prenn

Woensdag 17 juni 2009

Na de prachtige dag van gisteren vandaag even geen autoritje. We gaan voor de tweede keer het Hirzergebied bekijken. Dit keer kiezen we voor de wandeling van het bergstation Klammeben naar het middenstation in Prenn. Na het ontbijt lopen we naar de Hirzerseilbahn. Vanaf de camping hadden we al gezien dat iedere gondel vol naar boven gaat. Bij de lift staat dan ook een enorme rij. De wachttijd is ongeveer 45 minuten. Geduldig wachten we op onze beurt en nadat we een aantal gondels naar boven zien vertrekken zijn we zelf aan de beurt.  

Wandelroute:  Start: bergstation Klammeben, Staffelhütte, Grube, Wahlguthöfe, middenstation lift in Prenn.

We wandelen over het pad richting Staffelhütte in vergelijking met afgelopen zaterdag staan de alpenrosen veel verder in bloei.

We laten het terras van de Staffelhütte links liggen en vervolgen onze weg naar Grube. Volgens de wegwijzer bij Grube is het 50 minuten naar Prenn. 

Na Grube duiken we al gauw het bos in. Het is hier aangenaam vertoeven na de heiige warmte boven op de berg.

Even later komen we uit bij Wahlguthöfe, hier zijn de boeren volop aan het werk en we hebben dan ook moeite om het pad te vinden doordat er net gemaaid is. We lopen over het net gemaaide gras en op eens zien we weer de bekende rood wit gestreepte aanduiding die aan geeft dat we op de goede route zijn.

We bereiken het middelstation van de Hirzerbahn in Prenn. Even overwegen we nog om door te wandelen naar beneden in Saltaus. Als we op de wegwijzer zien dat hier twee uur voor staat haken we af. We stappen in de gondel en zweven naar de camping terug