Oostenrijk Zillertal juni 2007

Een paar dagen genieten op onze favoriete camping

Maandag 25  juni 2007

Wanneer we wakker worden zien we aan het gras en de camping dat het de hele nacht behoorlijk geregend heeft. De tijdelijke weg voor het sanitairgebouw is een grote modderpoel. Wanneer we straks vertrekken zal de caravan de sporen hier van wel met zich mee dragen. We ontbijten en maken op ons gemak de caravan en auto rijklaar. De rit naar Fügen waar onze favoriete camping Hell ligt is slechts 50 kilometer. Drie kwartier na vertrek staan we al bij de receptie. We worden gastvrij onthaald door Alois de eigenaar van de camping en we maken een praatje. Hij vraagt hoe lang we blijven omdat hij vanaf zondag 1 juli veel reserveringen heeft en vol stroomt, ook worden er vanaf 1 juli geen honden toegelaten.(Dit was in 2007 inmiddels zijn honden het hele jaar toegestaan)

Wij delen hem mede dat we uiterlijk tot zaterdag blijven. Het is dan geen probleem om een plekje te krijgen op ons favoriete laantje “Alte Wiese”. Hier staan wij het liefst i.v.m. met het uitzicht op de Tuxer Alpen. De rest van de dag luieren we en wordt er gezwommen in het zwembad van de camping. Marsha onze witte herder is al een paar dagen niet lekker, diaree en overgeven, en is vandaag erg sloom. Dit zal ook gevolgen hebben voor de invulling van de rest van de week.

Dinsdag 26 juni 2007

Ondanks dat Marsha niet in haar hum is wil ze toch wandelen. Zodra wij onze bergschoenen aantrekken staat ze op en geeft aan dat ze mee wil. We rijden naar Ramsau en parkeren daar de auto bij de berglift. Via de Ramsberger Waldweg en Hollenzbergweg geraken we in Mayrhofen. Daar zoeken we de  conditorei op. Met uitzicht op de Penken genieten we van een cappuccino met apfelstrudel. Met de Zillertalbahn reizen we naar Ramsau terug.

Woensdag 27 juni 2007

Wanneer we wakker gemaakt worden door Marsha weten we dat het mis is. Hard rennend redt ze het nog net tot buiten het campingterrein. Het virus heeft haar goed te pakken en uit de reisapotheek halen we de Norit. In de loop van de dag gaat dit voor verbetering zorgen. Wij maken ondertussen van de nood maar een deugd en genieten in het zonnetje van de Nederlandse krant, een goed boek en de koffie uit het senseo apparaat. In de middag willen we er toch nog even uit en rijden met de auto naar Mayrhofen. We slenteren wat door Mayrhofen, vergapen ons aan het dalstation van de vernieuwde Ahornbahn en controleren bij hotel Perauer of onze reservering voor het Schürzenjäger weekend in orde is. Dit blijkt zo te zijn en gerust gesteld rijden we naar de camping terug. Marsha lijkt wat opgeknapt te zijn drinken doet ze wel en het eerste voedsel van die dag zij het heel weinig gaat ook naar binnen maar afwachten wat de dag van morgen brengt