Oostenrijk panorama genussweg naar de Fisser Möseralm

Maandag 11  juni 2007

De eerste vakantiedag zonder te reizen is aangebroken. Vandaag staat een bezoek aan Serfaus op het programma Ons doel is tweeledig. Kijken of wij hier een keer de wintersport willen doorbrengen en of het dorp ons net zo zal aanspreken als Patrick en Carine. Deze zijn zo gek op dit dorp dat zij hier jaar in, jaar uit op vakantie gaan. 

Na een ritje van 20 minuten arriveren wij in het bergdorp en parkeren de auto op het parkeerterrein aangezien het dorp voor zover wij weten autovrij is. Later bleek dat op het tijdstip dat wij er waren we gerust nog door hadden mogen rijden aangezien het alleen in het hoogseizoen autovrij is. Onze eerste indruk van het dorp is dat het ons niet kan bekoren. Of dit nu komt omdat het laagseizoen is of door de vele bouwprojecten weten we niet. Echter het kan ons niet zodanig imponeren dat wij hier een vakantie gaan doorbrengen.

Gelukkig is in het laagseizoen de Komperdellbahn “in betrieb”. We nemen een biljet voor de bergrit tot het middelstation op advies van de medewerkster van de VVV en lopen via de nieuwe Panorama Genussweg naar het middenstation van de lift in Fiss of te wel de Fisser Möseralm. Een prachtige wandeling met zoals de naam al zegt panoramablik en heerlijke plekjes om uit te rusten. Deze wandeling duurt c.a. 1,5 uur en is zelfs geschikt voor mensen die minder goed uit de voeten kunnen. Bij aankomst op de Möseralm zijn we helemaal verbaasd. We zien een pretpark in de bergen. 

Als we een consumptie nemen op het terras komt de wind opsteken en begint het zachtjes te regenen. Gelukkig heeft het terras ook een overdekt gedeelte waar we droog onze hap verder kunnen nuttigen. We ritsen onze broekspijpen aan de afritsbroeken en trekken de poncho aan om de afdaling richting Serfaus in te zetten.

Halverwege de afdaling komt de zon al weer te voorschijn en kunnen we weer afritsen en de poncho’s opbergen. Als we na het boodschappen gedaan hebben gaan eten op de camping kan de tafel weer uit de voortent en in de warme avondzon genieten wij van onze maaltijd. Zo blijkt maar dat het Alpenweer grillig is.