Oostenrijk Pertisau naar Gaisalm

Van Pertisau via de Achenseepromenade en Mariensteig naar Gaisalm

Donderdag 28 juni 2007 

Dit jaar hebben we voor het eerst een televisie bij ons. Niet dat wij van die tv verslaafden zijn, echter voor het bekijken van de weersvoorspelling en bij een frissere zomeravond in de bergen is wat vermaak wel handig. Gisteravond zagen we op Tirol Heute dat er een einde komt aan het lekkere weer waar we tot nu toe van genoten hebben.

Het plan was om zaterdag naar huis te vertrekken en zondag thuis aan te komen. Aangezien we beiden maandag weer moeten werken wordt het plan bijgesteld en de beslissing genomen om morgen te vertrekken. Dit betekend het bekende ritueel van luifel afbouwen en caravan rijklaar maken. Hier zijn we voor de middag dan ook zoet mee. Marsha lijkt iets opgeknapt te zijn dus we laden haar en onszelf in de auto en rijden naar Pertisau aan de Achensee. 

Op het parkeerterrein van de Achenseeschiffahrt parkeren we de auto uiteraard tegen betaling. Omdat het zonnetje nog heerlijk schijnt maar er wel werking in de lucht zit genieten we voordat we op pad gaan nog op een terrasje van een versnapering en het lekkere weer. We wandelen Pertisau aan de noordzijde over de Achenseepromenade uit. We komen langs het zwembad waar het nog erg rustig is. Na 30 minuten stopt de promenade en begint de Mariensteig.

Afwisselend stijgend en dalend bereiken we 45 minuten later de Gaisalm. Dit jausenstation direct aan het meer gelegen is alleen bereikbaar te voet of met schip en is alleen overdag geopend. We drinken wat op het terrasje en overleggen of we te voet terug gaan of ons comfortabel per boot te laten vervoeren. We kiezen voor het eerste omdat we op de boot nog drie kwartier moeten wachten en het weer nog steeds aangenaam is.

Anderhalf uur later staan we bij de auto en rijden terug naar Fügen Gagering. We sluiten de dag af met een goed maal in het campingrestaurant. We gaan bijtijds naar bed want we willen morgen om 8.00 vertrekken en uitgerust aan de terugreis beginnen.