Italië Mudlerhof in het Gsiesertal

Wandeling van Rasen naar berggasthof Mudlerhof 

Zondag 17 juni 2007

Na het ontbijt met de uit Nederland meegenomen afbakbroodjes omdat er vandaag geen vers brood te krijgen is, wordt er overlegd wat we vandaag gaan doen. In een folder welke verkregen is bij de receptie staan diverse wandelingen. omdat wij bij het wandelen naar een hut zeker willen weten dat deze open is kiezen we voor een wandeling naar Mudlerhof.

Volgens de brochure zou het ongeveer twee uur wandelen zijn. Wat de brochure vergat te vermelden dat het alleen maar bergopwaarts gaat en dat er bijna geen vals plat tussen zit. Achteraf hadden we het natuurlijk kunnen weten aangezien het verschil tussen start en finish 620 hoogte meters bedraagt.

Voor ons kwam er nog een half uurtje bij omdat we ook nog van de camping naar Rasen moesten lopen.

Eenmaal gearriveerd op de Mudlerhof is het leed alweer gauw geleden. Prachtige uitzichten vergoeden veel. Na de inwendige mens versterkt te hebben moeten we ook weer het zelfde aantal hoogte meters afdalen. Dit gaat uiteraard vlotter dan omhoog en vijf kwartier later arriveren we op de camping waar we alle drie neerploffen.

Wie het meest vermoeid is van ons drieën weet ik niet maar ik gok op Marsha. Deze hebben we tot de laatste uitlaatronde niet meer gezien of gehoord!