Italië camping Corones Rasen / Rasun

Vertrek uit Prutz aankomst op camping Corones

Vrijdag  15 juni 2007

Vandaag hebben we besloten is de laatste dag in Prutz. Morgen gaan we verder richting Süd Tirol in Italië. Daarom moet de voortent opgeruimd worden en de spullen zodanig neergelegd worden dat de caravan weer rijbaar is. Met dit klusje dat we op ons gemakje doen zijn we in de zon de hele ochtend zoet. Aangezien het zollfrei gebied van Samnaun dichtbij ligt moet er natuurlijk nog even geshopt worden en tevens nog even een wandeling gemaakt worden. Echter als we in Samnaun aankomen regent het pijpenstelen en besluiten we het bij koffie met iets erbij te houden en natuurlijk gaan we taxfree inkopen doen. Met de nodige parfum, twee flessen Jägertee en de auto gevuld met benzine keren we terug op de camping. We weten dat Ruud welke we kennen van de Alpenfreaks en zijn vrouw Mien een tussenstop maken in Prutz op weg naar hun vakantie bestemming in Süd Tirol. Wanneer we bij het hotel kijken of zij er zijn lopen we ze toevallig meteen tegen het lijf. Onder de volgende regenbui van die dag duiken we op het overdekte terras van hun overnachting hotel en maken kennis onder het genot van een pilsje.

Samnaun

Zaterdag 16 juni 2007

Vandaag is een reisdag. Thuis hadden we al even op routenet gekeken wat de handigste route is met een caravan van Prutz naar Rasen in het Antholzertal. De snelste route is over Innsbruck, Brenner en bij Brixen van de autostrade af gaan om het Pustertal in te rijden.

Daar de camping Corones een strikte middagrust hanteert hebben wij deze ochtend niet veel haast om weg te komen anders staan we bij aankomst voor een dichte slagboom. We ontbijten op ons dooie akkertje, drinken nog een kop koffie en om 12.00 uur koppelen we de caravan achter onze Nissan en rijden uitgezwaaid door de camping buren weg. Deze buren komen we  een week later weer tegen op een andere camping en brengen we hen op de hoogte van onze ervaringen op camping Corones.

De afstand Prutz Rasen is ongeveer 200 km. Wel zit er de Brennerautobahn in met een flink stijgingspercentage en mogen we op de Italiaanse autostrada niet inhalen. Op de A22 tussen Brenner en het Gardameer geldt een inhaalverbod voor auto’s met caravan. Ook wij hadden de ‘mazzel” dat we ruim 25 kilometer achter een langzame vrachtauto hingen. Haal maar niet in want de boetes zijn niet mals. Om 15.30 arriveren we bij de camping.

De camping Corones is rustig gelegen in een kommetje. Het sanitair is pas vernieuwd en de staanplaatsen zijn voor Italiaanse begrippen groot. We kiezen een plekje uit op de hoek van een laantje. Naast ons hebben we Belgische buren waar we in de loop van de week (zij vertrekken woensdag) veel contact mee hebben. De rest van de dag wordt de luifel weer uitgezet en omgebouwd tot voortent en genieten we wederom met een goed boek van de zon en de rust. Ook dit is vakantie houden.