Italië Dorf Tirol / Tirolo

Uitstapje naar het Meranerland, wandeling over de promenade van Meran

Woensdag 20 juni 2007

Vandaag hebben we afgesproken met Ruud en Mien. Zij zijn op vakantie in Dorf Tirol. Dit ligt net boven Meran en is volgens de Tom Tom van de Belgische buurman ongeveer 1,5 uur rijden. Klokslag 9 uur zitten we in de auto. Op de weg door het Pustertal richting de autobahn hangen we achter een langzame vrachtauto. Inhalen is hier niet mogelijk dus op het eerste stuk lopen we al een flinke vertraging op. Rond 10 uur draaien we autostrada op richting Bozen.

Ook de Italianen doen af en toe aan wegenonderhoud dus hier flinke file. Rond half elf zijn we bij Bozen en sms’en Ruud dat het ietsje later word. Omdat we bij Meran nog even moeten zoeken hoe we in Dorf Tirol komen is het al 10 over elf als we de parkeergarage bij het hotel van Ruud inrijden. Hier mochten we van de aardige hoteleigenaar parkeren waarvoor onze dank.

Omdat we na ruim twee uur in een warme auto wel toe zijn aan iets vochtigs strijken we op een terras neer met een fabelachtig uitzicht voor cappuccino en uiteraard mineraalwater om de dorst te lessen. De temperatuur is inmiddels opgelopen richting de 30 graden en het word later op de dag nog warmer. We genieten van het uitzicht op het terras met blik op de stad Meran en de vele kastelen.

Na de koffie gaan we op pad. Op het programma staat de Tappeinerweg. Vanuit Dorf Tirol zakken we tussen de druivenranken door naar het startpunt van de route. De Tappeinerweg is een weg welke in beheer is bij de gemeente Meran. Langs de kanten vind je diverse planten, bloemen en bomen inclusief een beschrijving. Gedurende de wandeling kijk je steeds op de stad Meran.

Gezellig pratend loopt het gezelschap de Tappeinerweg af. De heren gaan aan het eind van de Tappeinerweg klimmend naar boven. De dames kiezen ervoor om verder af te zakken naar de stad en vanuit daar met een ouderwetse stoeltjeslift zich comfortabel omhoog te laten voeren.

DE ouderwetse stoeltjeslift van Meran naar Dorf Tirol.

Het laatste stuk bij een temperatuur van 36 graden is wel erg heet. Onze herder Marsha is dan ook blij als we in Dorf Tirol terugkeren en zij in het plaatselijke park in de fontein wordt neergezet en haar poten kan afkoelen en wat drinken. Rond vijf uur nemen we afscheid van Ruud en Mien om weer richting het Pustertal te rijden.

Gewaarschuwd door de lange file die wij vanmorgen op de autostrada in de tegen richting zagen staan kiezen we er voor om een stukje om te rijden. Via de Jaufenpas welke een van de mooiere bergpassen is, keren we via Sterzing op onze uitvalbasis terug. Aangezien het door de fotostops op de pas en het omrijden al 19.00 uur is besluiten we om ons zelf te trakteren en in het campingrestaurant te gaan eten. Het eten was heerlijk voldaan kunnen we terugkijken op weer een geslaagde vakantiedag.