Oostenrijk Kopssee bij Galtür

Rondwandeling om de Kopsstausee bij Galtür

Donderdag 14  juni 2007

Na het ontbijt stappen we weer in de auto. Dit keer om richting het Paznauntal te rijden. In het Paznauntal liggen de plaatsen See, Kapl, Ischgl en Galtür. De laatst genoemde is de laatste jaren onze wintersportbestemming.

We passeren Landeck met de burcht.
Men is volop bezig met wegwerkzaamheden en heeft een tunnel gebouwd om een overstroming door de rivier te voorkomen.
De huisberg van Galtür

In 2003 waren we hier al een keer een week in de zomer. Vandaag willen we een wandeling maken vanaf het bergstation van de lift. Echter bij aankomst in Wirl  (hier start de lift van Galtür) blijkt dat de lift pas vanaf aanstaande zaterdag weer in bedrijf is.

Al snel is er een alternatief gevonden. We rijden via een bergweggetje naar het alpengasthof Zeinisjoch het grappige is dat je dan dwars door het skigebied van Galtür rijdt daar waar je in de winter naar beneden glijd.

We wandelen een ronde om de Kopsstausee, een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Onze hond Marsha vind het heerlijk echter snapt niet dat ze in dit water niet mag zwemmen.

We komen langs onze favoriete afdaling in de winter de Kopssee Abfahrt.
Op de foto is goed te zien hoe hoog en dik de stuwmuur is.

Daar we toch in Galtür zijn bezoeken we ook hotel pension Gampelerhof waar we in de winter altijd logeren. We worden gastvrij onthaald door eigenaar Magnus en zijn vrouw Anita en op de hoogte gebracht van het wel en wee van de familie. Voor we het weten is het etenstijd dus tijd om op te stappen en terug te gaan naar de camping in Prutz.