Oostenrijk Lienz en Stallersattel

Bezoek aan Lienz en Tristachersee en pasrit over de Stallersattel

Maandag 18 juni 2007

Bij het opstaan heeft het hele gezelschap spierpijn. Daarom vandaag maar een stukje met de auto toeren. We rijden via Tobliach en Innichen naar de Oostenrijkse grens.

We willen even in het oude centrum van Lienz gaan kijken. Bij het binnenrijden van de bebouwde kom geeft ons “Witje” aan dat zij iets kwijt moet. Eigenwijs als onze herder is gaat ze absoluut niet in een strookje gras in de bebouwde kom. Daarom besluiten we eerst richting Tristachersee te rijden.

Dit meer in de buurt van Lienz kennen we van twee jaar terug toen we daar op de camping Seewiese overnacht hebben. We weten dat daar genoeg mogelijkheden zijn om Marsha uit te laten. We lopen een stuk langs de Tristachersee  en rijden dan naar het centrum van Lienz.

Daar kunnen we het niet laten om op het terras bij de conditorei een heerlijke ijskoffie te nemen. De terugreis vanaf Lienz gaat over de Stallersattel deze pas is zo smal dat er stoplichten geplaatst zijn.

Tussen het -30 en – 45 minuten mag er naar beneden gereden worden. Op het hele uur tot 15 minuten erna mag er naar boven gereden worden. Wanneer we op de Stallersattel arriveren moeten we uiteraard even stoppen.

De Alpenrosen bloeien volop en ondanks het naderende warmte onweer genieten we van de prachtige bergen. Uiteraard moet Marsha even pootje baden in een beek. Zij mag dan wel een witte herder zijn volgens ons heeft zij de genen van een golden retriever. Zodra ze water ziet vraagt ze toestemming om er in te mogen.