Italië Pragser Wildsee / Lago di Braies

Wandeling rond de Pragser Wildsee en naar de Grünwaldalm en bezoek aan Bruneck

Dinsdag 19 juni 2007

Na de wat langere rit van gisteren vandaag een uitstapje wat dichterbij ligt. De Pragser Wildsee staat op het programma

Vanaf de camping is dit ongeveer 25 minuten rijden. Onze Belgische buren gaven ons de tip op de laatste parking achter het hotel de auto te zetten. Deze was volgens hun gratis bij de anderen moest er € 3,= betaald worden. Zuinige Hollanders als wij zijn nemen wij de tip ter harte en rijden door naar de laatste parking echter hier staat ook een medewerker in dienst van het hotel die ons € 4,= lichter maakt maar wel keurig een bonnetje overhandigd. 

Moraal van het verhaal goedkoop is duurkoop. Terwijl wij onze slippers verwisselen voor de bergschoenen staat Marsha al te hippen. Zij heeft het water al geroken en het “hondenzwembad” is dichtbij. Voordat wij gaan wandelen moet zij natuurlijk eerst de kwaliteit van het water testen.

Diverse mensen blijven kijken en filmen haar apporteer kunsten in het water. Gedurende onze rondwandeling om het meer geniet Marsha diverse keren van het zwemmen. Halverwege het meer komt er een pad naar de Grünwaldalm.

Aangezien wij wel zin hebben in een Almjause volgen we het pad en staan 30 minuten later bij de hut. Hier genieten we in een bergdecor van een kaiserschmarren en een rode Hollundersaft. Na de inwendige mens versterkt te hebben wandelen we langs het meer terug naar de auto.

Omdat het nog vroeg is en de rugzak van Peter , na 20 jaar, nodig vervangen moet worden rijden we naar Bruneck. Hier bekijken we het oude centrum, schaffen een nieuwe rugzak aan en genieten van een ijskoffie op het terras bij de conditorei.

Terug op de camping sms’en we met Ruud om definitief af te spreken dat we morgen naar Dorf Tirol komen om gezamenlijk wat te ondernemen. Onder het genot van een biertje en een nootje kletsen we die avond met onze Belgische buren. Hun caravan is van het merk de Roeck en heeft de respectabele leeftijd van 27 jaar. Als onze caravan over 22 jaar ook nog zo uit ziet zijn we spekkoper.