Oostenrijk Rosengartenschlucht Imst

Imst – Rosengartenschlucht – Hoch Imst – Hochkreuz – Imst

Dinsdag 12  juni 2007

Als we opstaan is de temperatuur zeer aangenaam. We gaan na de vele verhalen op het Alpenfreaksforum eindelijk zelf aanschouwen hoe mooi de Rosengartenschlucht is. Met de auto rijden we naar Imst waar we via de goede bewegwijzering de parkeerplaats vlak bij de ingang van de schlucht vinden.

Wel moeten we de parkeermeter vullen maar dat is inmiddels in Oostenrijk al net zo gewoon als bij ons in Nederland..

Na even zoeken vinden we de ingang van de schlucht. Wanneer we de schlucht binnen lopen zijn we in eerste instantie wat teleurgesteld maar na mate we vorderen worden we steeds enthousiaster en genieten met volle teugen als we vanwege de steile klimmetjes even op adem moeten komen.

In de schlucht hangt een kunstwerk.
In de schlucht is men volop aan het werk om deze nog veiliger te maken.

Na een uurtje klimmen zit de schlucht er op en vervolgen wij onze weg richting Hoch Imst want daar zal vast wel een gasthof zijn om wat te nuttigen. Een half uurtje later arriveren we in Hoch Imst en ploffen neer op het terras van het Waldcafe.

Voordat wij onze consumptie mogen bestellen word er eerst voor onze hond Marsha gezorgd. De eigenaresse is hondenliefhebster pur sang en we brengen een gemoedelijk uurtje op het terras door. Bij vertrek willen we dezelfde route door de schlucht terug gaan lopen. Op advies van de uitbaatster van het Waldcafe lopen we over het Hochkreuz terug naar Imst.

Omdat het nog vroeg is rijden we op de terugweg nog even langs TobadillHier is de Belgische Mary samen met haar man de trotse eigenaresse van Gasthof Alpenblick. Wij maken kennis met Mary en eten er een heerlijke ijscoupe en voor we het weten is het al laat.

In de verte zien we donkere onweerswolken en wanneer we terug keren op de camping regent het. Het avondeten word dus vanavond genuttigd in de voortent.