Italië Dolomietenrit

Rondrit Oostenrijk – Italië – Zwitserland

Woensdag 13  juni 2007

Wanneer we wakker worden is het weer nog net zo onbestendig als gisterenavond. We rijden met de auto via Nauders richting Italie in de hoop dat het daar iets warmer is. Echter helaas. Toch kunnen we nog een wandelingetje bij de Reschensee maken en even later drinken we op een terras een heerlijke cappuccino, echter de eerste regendruppels zijn er al weer.

Ons valt wel op dat het water in de Reschensee laag staat. Of dit komt door werkzaamheden of omdat het deze winter niet zoveel gesneeuwd heeft, wij hebben er geen antwoord op.

Besloten wordt om een rondje te maken met de auto en dan terug te keren naar de camping. Zodra we op de Ofenpas rijden barst het onweer goed los. Wij zitten droog echter hebben wel medelijden met de fietsers en motorrijders die echt nergens kunnen schuilen tegen dit natuurgeweld. Wanneer we na een rondje Italië en Zwitserland, Oostenijk weer binnen rijden is het droog en komt er al weer een waterig zonnetje door. De avondmaaltijd kan dan ook weer voor de caravan genuttigd worden.