Oostenrijk Zillertal zomer 2008

Verhuizing naar het Zillertal camping Hell en bezoek aan Landhaus Sonnenschein 

Vrijdag 29 augustus 

Zoals aangekondigd, een reisdag. We sluiten onze vakantie af op onze vertrouwde camping Hell in het Zillertal. De afstand vanuit Ried is niet ver. Het is 125 kilometer. Met onze koffiestop bij het al eerder genoemde Trofana hebben we 2,5 uur nodig. Zoals altijd worden we hartelijk verwelkomd door Alois Hell de eigenaar van de camping. Op onze vraag of er nog plaatsen vrij zijn op ons favoriete laantje antwoord hij bevestigend. We komen terecht op precies dezelfde plek als in juni van dit jaar. 

Terwijl we aan het avondeten zitten gaat de telefoon. Martin onze Oostenrijkse vriend informeert of we zaterdag of zondag naar hun toe komen. De planning is zondag maar dit blijkt op problemen te stuiten. Het dorp is komende zondag onbereikbaar tot een uur of 12 vanwege de wielerwedstrijd Ötztalradmarathon. Aangezien hun dochter zondagmiddag een concert geeft met het plaatselijke muziekkorps is het dringend gewenst dat we vroeg arriveren om het concert bij te wonen. Even overwegen we om met de trein te reizen maar als we de dienstregeling bestuderen blijkt dit geen soelaas te bieden. We hakken de knoop door en maken de afspraak dat we zaterdagavond naar Steinach gaan en een nachtje bij hun doorbrengen.

Zaterdag 30 augustus

Wanneer we wakker worden is het opnieuw een heerlijke warme dag. Het lonkt om de bergen in te gaan maar we hebben vandaag afgesproken met Fennie, Appie en Hennie. Wij hebben Fennie leren kennen op het forum van de Alpenfreaks.

Zij verblijven in het appartement van Heiko en Juliette in Finkenberg. Ook Heiko kennen we van de Alpenfreaks en waren afgelopen winter bij hem te gast. Zij verhuren prachtige appartementen in de wijk Au van de gemeente Finkenberg. Voor meer info klik hierWe arriveren volgens afspraak rond koffietijd bij Fennie, Appie en Hennie.

Op het terras achter de woning zitten we gezellig met elkaar te kletsen over van alles en nog wat en onze grote passie de bergen. Ook Heiko, Juliette en dochter Ilja schuiven nog aan. Voor we het weten is er een behoorlijke tijd verstreken. Wij gaan met Heiko en Juul nog even mee naar boven en kletsen hier ook nog een behoorlijke tijd. We rijden rond 14.00 uur bij hun weg maar zijn vergeten dat vandaag de wielerronde van Duitsland zijn aankomst heeft in Hoch Fügen. De bundesstrasse is afgesloten en via lokale wegen worden we naar Fügen geleid. Een ritje van een half uur duurt hierdoor bijna 1,5 uur. 

Peter stelt voor om de spullen in te pakken voor de overnachting en naar Steinach te rijden. Emmy is het hier niet mee eens. We hebben pas na het eten afgesproken en wil niet op etenstijd bij hun arriveren. We eten op het terras van de camping een heerlijke hauscordonbleu. Wanneer we terugkomen van het eten staan er op het schermpje van de gsm twee gemiste oproepen. Martin heeft geprobeerd ons te bereiken. De bedoeling was dat we wel bij Christine zouden eten maar de mannen hebben dit niet goed afgesproken! We stappen direct in de auto en rijden weg. Zelfs in Steinach op ruim 1100 meter is het een zwoele zomeravond. We genieten van de ondergaande zon en het gezelschap van onze vrienden. Morgen weer een mooie dag.