Oostenrijk Aquadome

Ontspannen in de therme van Langenfeld 

We worden wakker en als we naar buiten kijken is het bewolkt. De berg welke we normaal vanaf de camping zien is in de mist gehuld. Nergens is een stukje opklaring te zien. Dit wordt een bewolkte dag. We lopen naar het centrum om de weekend boodschappen te doen. Terug op de camping overleggen we wat te doen. In de al eerder genoemde Ötztalkarte zit één entree van drie uur in het Aquadome inbegrepen. Na de heerlijke temperaturen van de afgelopen dagen voelt het vandaag met 15 graden frisjes aan. .

Onze keuze is gemaakt. Wij brengen de middag door in de Therme. De Therme ligt op 10 minuutjes lopen van de camping. Bij de kassa wordt ons verteld hoe het e.e.a. werkt en wat we moeten bijbetalen als we langer dan 3 uur verblijven. We kleden ons om, douchen en gaan het eerste zwembad in. Dit is echt Emmy water, een heerlijke temperatuur. 

Dan gaan we door de sluis naar buiten en komen in het buitenzwembad. De schalen die boven het zwembad hangen gaan we nu inspecteren. Er zijn in totaal 3 schalen die met verschillend soort water gevuld zijn.

De eerste is gevuld met bronwater en is iets warmer dan het zwembadwater. De tweede schaal is gevuld met zout water. Hier kan je laten drijven en klinkt er klassieke muziek. De derde schaal is gevuld met bronwater met zwavel. Vooral wanneer de verneveling, een soort fijne douche aangaat, waan je je in een schoolklas waarin een stinkbommetje is gegooid. 

Halverwege gaan we in het restaurant wat drinken. Daarna gaan we nog naar de zoutwaterschaal, deze heeft onze voorkeur. Wanneer we terug naar de camping lopen begint het te spetteren. Zodra we in de voortent zijn barsten de plensbuien los. Ons kan het niet deren voor vandaag hoeven wij er niet meer uit.