Oostenrijk bezoek Schwaz en fietstocht naar Mayrhofen

Twee rustige relax dagen

Maandag 1 september 

Ondanks de stromende regen gisteravond, veroorzaakt door flinke onweersbuien, is het als wij wakker worden weer droog en schijnt het zonnetje. We ontbijten buiten maar het feest is maar van korte duur. In de verte horen we het rommelen. Een aankondiging van de volgende onweersbui. 

We gaan eerst maar op jacht naar nieuwe ruitenwisserbladen. Gisteravond bleek dat deze niet meer deden waar ze voor ingehuurd waren namelijk de ruiten vrij van de regen houden. We slagen hier voor in Strass bij de Nissan dealer. Omdat het geen weer is om te wandelen rijden we naar Schwaz. We slenteren daar wat rond en kopen in de boekwinkel een kookboek (Die gute Tiroler Küche) voor Emmy en een treinenboek voor Peter. We gaan retour naar de camping en brengen de rest van de dag door in gepaste luiheid 

Op de fiets door het Zillertal van Fügen Gagering naar Mayrhofen 

Dinsdag 2 september 

Bij het opstaan weer een strak blauwe hemel. We worden echt verwend deze vakantie met het weer. We willen een stuk gaan fietsen. Het Zillertal leent zich uitstekend om te fietsen, het is praktisch vlak en er vanaf Strass im Zillertall t/m Mayrhofen kan je autoluw dan wel auto vrij fietsen. We gaan naar de receptie om een fiets te huren echter Alois de camping eigenaar moet ons teleurstellen. Er zijn ons al velen voor geweest en alle fietsen zijn weg. Aangezien we toch willen fietsen wandelen we naar het verder op gelegen Sport 2000. Daar halen we de laatste twee verhuur fietsen weg. 

We fietsen door het prachtige landschap en maken de eerste stop bij het terras van de kleine camping in Kaltenbach. Hier wordt de dorst gelest. Na even lekker gezeten hebben gaan we verder richting Zell am Ziller. We komen langs onze favoriete conditorei Gredler. Het terras ligt er verlokkend bij. Aangezien het lunchtijd is maken we een stop en eten een tomaten mozarella salade gecombineerd met een tosti. Door het warme weer zijn we zeer dorstig. We drinken als dorstlesser de specialiteit van het huis een drankje met verse sinaasappelsap, water en citroen. We vervolgen onze weg naar Mayrhofen, ondanks dat er wat wolken te voorschijn komen is het bloedheet. Dit samen met het feit dat de fietsen niet geheel op maat zijn doet ons besluiten tot Mayrhofen te fietsen en terug te keren met de trein. 

We hebben beiden nu al last van zadelpijn!Overal in het Zillertal zijn haltes van de Zillertalbahn en de fiets mag gratis mee. Voordat we terugkeren trakteren we ons nog op een eiskaffee bij conditorei Kostner in Mayrhofen. Midden in de dorpsstraat is het gezellig zitten. Er is van alles te zien en het terras is dan ook beredruk.