Oostenrijk Ried im Inntal

Verhuizing naar camping Dreiländereck in Ried en bezoek aan Nauders 

Dinsdag 26 augustus 

Zoals al gemeld hadden we gisteren de caravan al helemaal klaar staan voor vertrek. Na het ontbijt hoeven we alleen aan te koppelen en weg te rijden. Ook de rekening van de camping hebben we gisteravond voldaan. Heel ouderwets contant. De camping accepteert geen pinbetalingen. Een echt warm gevoel houden we aan deze camping niet over. Het was allemaal netjes in orde. Het personeel redelijk beleefd echter bij vertrek werd er niet geïnformeerd of wij het naar ons zin hadden en of we nog op- of aanmerkingen hadden. Normaal een standaard vraag bij vertrek, zeker na een verblijf van 9 nachten. De camping is ook erg duur en kent geen laagseizoen tarieven.

Onze bestemming vandaag is Ried in het Oberinntal. Daar gaan we een paar nachten staan op camping Dreilandereck. Deze doet mee aan de ACSI formule waar je afhankelijk van het comfort van de camping voor € 10, €12 of € 14 kan overnachten. Deze prijs is een staanplaats voor twee personen inclusief douchen, 4kwh stroom etc. maar exclusief plaatselijke belasting. We rijden rond 10.30 uur weg bij de camping en maken natuurlijk onderweg een koffiestop bij Trofana in de buurt van Imst. 

Wanneer je over de Inntalautobahn rijdt en je bent in de buurt is een bezoek zeker aan te raden. Om klokslag 12.30 staan we op de camping. De camping ligt midden in Ried en is zonnig gelegen met uitzicht op de omliggende bergen. Al snel hebben we een mooi plekje uitgekozen. Aangezien we hier maar voor een paar dagen staan hoeven we alleen de luifel uit te trekken. 

Nauders

Eigenlijk waren we na het neerzetten van de caravan van plan om naar Naturns in Süd Tirol te rijden. Hier ligt een camping die nog steeds op ons verlanglijstje staat. Volgens Tom Tom of zoals Emmy altijd zegt Truus Truus is het zonder caravan door de vele tweebaanswegen twee en half uur rijden. Even te ver voor een namiddag uitstap. We stappen in de auto en rijden verder het dal in over de Reschenpas naar Nauders. Hier kijken we wat rond en eten een broodje op het terras. In 1985 waren we hier op vakantie. We kennen dit dorp 23 jaar later bijna niet meer terug. Uiteraard is de burcht, de blikvanger van Nauders nog steeds prominent aanwezig en volledig gerestaureerd.