Oostenrijk Schlegeis Stausee en Dominikushütte

Vandaag willen we een rustige dag houden. We denken even na over wat we zouden kunnen ondernemen. De keuze valt op een bezoek aan de Schlegeis Stausee. Hier hebben Heiko en Juliëtte de Dominikushütte lekker eten, mooi terras en een prachtig uitzicht.

Dominikushütte foto mei 2012 

We rijden via de Zilllertaler Bundesstrasse naar Mayrhofen, bij Mayrhofen rijdt je richting het bergsteigersdorf Ginzling. Achter dit dorp in een doodlopend dal ligt begint de tolweg naar de Schlegeis Stausee.

De Schlegeis Alpenstrasse begint bij het alpendorp Ginzling. De 13,3 km lange Schlegeis Alpenstrasse begint op 1.000 m boven de zeespiegel en gaat via acht haarspeldbochten en vier natuursteentunnels naar de parkeerplaatsen bij het Schlegeis stuwmeer op 1800 m hoogte. Langs de weg zijn een aantal plekken aangegeven die de moeite waard zijn om
even te bekijken bijv. de fotospot Schlegeis stuwdam of de voet van de stuwdam. Het gedeelte tussen tolpoort “Breitlahner” en de Spiegelschlagtunnel II wordt geregeld met een stoplicht. De wachttijd is echter nooit langer dan 15 minuten.

Het Schlegeis-stuwmeer is het uitgangspunt voor vele wandelingen, berg- en gletsjer-touren. Het Friesenberghaus op 2.498 m (ca. 2 uur), het Pfitscher-Joch-Haus op 2.237 m (ca. 2 uur), de Olperer-Hütte op 2.389 m (ca. 1,5 uur) en het Furtschagl-Haus op 2.295 m (ca. 2,5 uur) zijn slechts een paar voorbeelden

De wandeling langs de oever van het meer naar het “Furtschagel-Haus” op 2.295 m boven de zeespiegel biedt adembenemende uitzichten over het Schlegeis gebied.

Zoals al eerder genoemd doen wij vandaag rustig aan. We gaan op bezoek bij de Dominikushütte waar we door de föhnwind ondanks de strak blauwe lucht niet op het terras kunnen zitten omdat het fris is. 

We praten gezellig bij met Juliëtte en horen van haar dat Heiko beneden bij het Bergrestaurant Schlegeis is. Sinds deze zomer beheren zij ook dit restaurant en het restaurant Zamsereck.

We gaan uiteraard ook nog even naar Heiko toe om met hem bij te praten en voor we er erg in hebben is het al later in de middag. 
We maken een kleine wandeling vanaf Bergrestaurant Schlegeis tot aan de Zamsereck en weer retour. 
Het blijft genieten aan de Schlegeis, we zijn hier zeker al voor de 8e keer maar het verveelt nooit.