Oostenrijk Tuxerjoch Haus wandeling van de Sommerbergalm

Bij het ontbijt zien we een blauwe lucht boven de bergen in Hintertux. Een uitgelezen dag lijkt het om richting de gletsjer te gaan en daar een kijkje te nemen. 

Na het ontbijt rijden we via Zell am Ziller en Mayrhofen het Tuxertal in om in Hintertux de auto te parkeren bij de lift. Met de eerste sectie gaan we naar de Sommerbergalm hier drinken we natuurlijk eerst een cappuccino op het terras. 

Inmiddels gaat de zon alweer deels schuil achter de wolken. We besluiten om richting het Tuxerjoch haus te wandelen. 
Iets boven de Sommerbergalm ligt een mooi aangelegde waterspeelplaats voor kinderen. 
Met dit weer zijn er geen kinderen te bekennen maar bij zonnig weer kunnen we ons voorstellen dat de kinderen niet verder willen wandelen. 

We krijgen een blik op de gletsjer. 

Achter ons kijken we het Tuxertal in richting Madseits en Juns. 
Boven ons kijkt het Tuxerjoch Haus op ons neer. 
Nog wat hoger kan je de skiërs op de gletsjer met een verrekijker bekijken. 
Wij zijn inmiddels al een stuk gestegen en kijken op de Sommerbergalm neer. 

Ongeveer vijf kwartier nadat we gestart zijn bij de Sommerbergalm zijn we boven bij het Tuxer Jochhaus. De zuivere wandeltijd is drie kwartier maar we zijn regelmatig gestopt om foto’s te maken. 

Inmiddels is het koud geworden en wanneer we in de hut aan een warm soepje zitten begint het te regenen. Ons plan om door het Weitental terug naar de parkeerplaats in Hintertux te keren laten we schieten.

Op de wegwijzer zien we dat het maar 1,5 uur naar Schmirn in het Wipptal is. Dit betekent dat je in 2 uur en een kwartier een echte Alpen oversteek kan maken. 
Na onze pauze gaan we dezelfde weg retour als we heen gekomen zijn. 

Onderweg spotten we een groep bergmarmotten (Murmeltieren). Eigenlijk spotten wij ze niet maar verraden ze zich omdat ze dmv hun gefluit elkaar waarschuwen voor Xela.

Vandaag niet de wandeling gemaakt die we van plan waren maar ondanks dat een prima dag.