Oostenrijk Hochjoch 3 Seen Panormamawanderung

Bergstation Sennigrat Lift (2250 m) – Wormser Hütte – Kreuzjoch – Herzsee – Schwarzsee – Aussichtpunkt Surblies – Seebligasee – Kapellalpe -Bergstation Hochjoch Bahn (1874 m)

Vandaag rijden we naar Schruns om met de Hochjochbahn naar het Hochjoch te gaan. We rijden opnieuw via de B188 het Montafondal in richting Schruns. In Schruns bij de lift parkeren we de auto. 

Opnieuw moeten we op zoek naar muntgeld, zoals steeds meer in de dorpen in Oostenrijk moet er betaald worden voor het parkeren. Voor het tarief van Euro 4 (2015) mag de auto neergezet worden.

Met de grote gondel komen we na één keer overstappen bij het bergstation op 1874 meter aan. Hier duiken we natuurlijk het terras op om een cappuccino te drinken. 

Wanneer we gaan wandelen zien we dat de stoeltjeslift naar de Sennigrat nog draait, we hebben de gordel waarmee we Xela vastzetten aan ons lichaam niet bij ons. Maar Peter durft het wel aan om haar op schoot te nemen, zij blijft rustig genoeg zodat dit verantwoord is. 

Op de Sennigrat, 2280 meter, is het uitzicht bij dit prachtige weer fenomenaal. We kijken verder het Montafon in maar ook zien we Bludenz in het dal liggen. 

In 10 minuten wandelen we over een panoramaweg naar de Wormser Hütte op 2307 meter. Vanaf hier is het slechts 100 hoogtemeters naar het Kreuzjoch maar wij vinden het uitzicht bij de hut voldoende.

Vanaf hier gaat het bergafwaarts, het eerste meer wat we tegen komen is de Herzsee. Xela heeft ondanks dat we op hoogte zijn en de temperatuur uiteraard lager is dan in het dal, erg warm.

We laten haar dan ook lekker zwemmen zodat ze er weer even tegen kan.
We vervolgen onze weg naar de volgende meren. Links zien we de kleinere Kälbersee en rechts de grotere Schwarzsee.

Hier moet de keuze gemaakt worden of je door de skitunnel wilt gaan (kortere weg) of het wandelpad wil blijven vervolgen. Aangezien we niet in het donker willen lopen bij dit heerlijke weer volgen wij het wandelpad.

We komen uit bij het uitzichtpunt Surblies met blik op het Verwallgebirge en blik in de Wallgau.
Over de Alpböden komen we uit bij het bergstation van de Hochjochbahn.

We waren hier voor het eerst maar vanaf de Hochjoch zijn nog vele mooie wandelingen te maken we komen hier zeker nog een keer terug.