Duitsland Füssen

Het uitzoeken van de juiste camping en bezoek aan de stad Füssen

Onze vakantie van 4 weken loopt langzaam ten einde. We willen nog een paar dagen richting het Zugspitzgebied en denken aan de camping Biberhof in Biberwier. Ondanks onze mindere ervaringen is het daar voor twee nachten wel uit te houden.  

We rijden via de Inntal Autobahn en Fernpass naar Biberwier. We komen aan bij camping Biberhof, de ontgoocheling is groot, het ziet er nog triester uit als in 2008 bij ons laatste bezoek, nog meer vast kampeerders en verlaten. Zonder ons te melden bij de receptie rijden we door naar Lermoos. Hier is camping Happy Camp dan daar maar eens proberen. We komen aan bij de camping maar ook deze kan ons niet bekoren. Als blijkt dat de receptie nog tot 16:00 uur gesloten is vanwege de middagrust gaan we verder. We komen uiteindelijk uit op camping Brunnen aan de Forggensee in Schwangau vlakbij Füssen. 

Deze camping bruist en wanneer we ons bij de receptie melden blijken er slecht nog 8 plaatsen vrij te zijn van de 300 beschikbare waar uit we kunnen kiezen. Aangezien het voor twee nachten is zijn we niet zo kieskeurig en hebben al gauw een plekje gevonden. Nadat we de caravan op zijn plaats gezet hebben rijden we nog naar Füssen om boodschappen te doen en het oude centrum te bekijken. 

Füssen is met 808 meter de hoogst gelegen stad in Beieren en is de laatste stad aan de Romantische strasse.
Füssen kent een historisch centrum wat stamt uit de Romeinse tijd.
Voor wie oog heeft voor details valt er veel te bekijken.
Het oude centrum heeft vele leuke winkeltjes welke mooie etalages hebben.
In het voormalige benedictijnse klooster St. Mang bevind zich het Museum der Stadt Füssen.
Hohes Schloss. Het Hohes Schloss geld als de best geconserveerde burcht van Beieren.
Spittalkirche Heilige Geist gebouwd in 1748/49.