Oostenrijk zomervakantie 2015 Vorarlberg en Tirol

Augustus 2015, onze zomervakantie staat voor de deur. Dit keer starten we op zondag omdat de werkweek van Peter op zaterdag eindigt. We hebben 4 weken vakantie en hebben geen vastomlijnd plan. Wel wat ideeën waar we willen belanden. Vast staat in ieder geval een bezoek aan onze favoriete camping Hell in het Zillertal en waarschijnlijk toch een keer naar Vorarlberg naar camping Sonnenberg in Nüziders. Deze camping staat al een aantal jaren op op ons verlanglijstje maar tot op heden is het er nog niet van gekomen. Waar we uiteindelijk belanden kan je lezen in dit reisverslag. Veel plezier.

Onderweg naar Vorarlberg met stop in het Eisenbachtal en aan de Iller 

Zondagochtend rond 10:45 uur zijn we gereed voor vertrek. Zoals wel vaker tijdens onze vakantie is de eerste stop in Girod/ Montabaur op camping Eisenbachtal. Deze camping gelegen op 375 kilometer van onze woonplaats, vinden wij ideaal voor de eerste overnachting. Je hoeft in de ochtend niet idioot vroeg te vertrekken en naast de camping ligt restaurant Freimühle waar je uitstekend kan eten. Rond 15:30 uur arriveren we bij de vriendelijke camping eigenaar Dhr Wolff. Hij vertelt over de aanleg van de nieuwe tweede biotoop en raad ons aan om zeker een kijkje te gaan nemen. 

Nadat wij onze caravan geplaatst hebben en voor 18:30 een tafel bij Freimühle gereserveerd hebben lopen we richting de biotopen.
Verschillende insectenhotels.
IJsvogelwand.
Onderweg naar de tweede biotoop.

Bij restaurant Freimühle worden we niet teleurgesteld en eten we een heerlijke maaltijd. Na een goede nachtrust rijden we de volgende ochtend rond 09:00 uur weg.

Na wat oponthoud door wegwerkzaamheden rijden we rond 16:00 op de A7 tussen Ulm en Memmingen. We overleggen even kort wat we doen, doorrijden naar onze eindbestemming Nüziders en daar rond 18:30 uur aankomen of nog een overnachting en morgen op ons gemak naar Vorarlberg? We kiezen voor het laatste en vinden in de campinggids camping Christophorus in Sinningen gelegen aan de Iller. De omgeving is uitermate geschikt om te fietsen. Ook zijn er verschillende meertjes in de directe omgeving waar gewandeld en gezwommen kan worden.

De camping heeft keurig sanitair, ook een binnenzwembad maar deze is op maandag gesloten. De temperatuur is aangenaam maar bewolkt en als we de stoelen klaar hebben staan om buiten te eten begint het te motregenen. Aangezien we voor één nacht de luifel niet opgebouwd hebben moeten we naar binnen.

De volgende ochtend hebben wij geen haast om te vertrekken. We hoeven nog maar een klein stukje. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse combinaties welke aan de overkant van het pad staan. Zij zijn onderweg naar huis en vertrekken met de nodige haast en lawaai wat daar bij hoort.

Wij vertrekken op ons gemak na het ontbijt en rijden naar camping Sonnenberg in Nüziders. Deze camping stond al jaren op ons verlanglijstje en als we er arriveren zijn we niet teleurgesteld.

Een mooie verzorgde camping met vriendelijke eigenaar welke persoonlijk mee loopt om de beschikbare staanplaatsen te laten zien. Is de keuze gemaakt dan helpt hij de caravan op zijn plek zetten en stelt hij deze waterpas. Hiervoor heeft hij een ingenieuze hevel ontwikkeld, ook de plankjes om onder het wiel te plaatsen zijn beschikbaar. Het is vandaag erg warm, meer dan 30 graden zodat we lang buiten kunnen zitten. Het genieten is begonnen.