Oostenrijk Muttersberg

De huisberg van Bludenz en Nüziders 

Onze eerste dag in Oostenrijk. Vandaag schaffen we de Montafon – Silvretta kaart aan. Met deze kaart kan je onbeperkt gebruik maken van kabelbanen, openbaar vervoer, zwembaden en nog veel meer. Voor meer info klik hier.

Na drie reisdagen willen we niet te lang in de auto zitten. De keuze valt op de Muttersberg in Bludenz. De Muttersbergbahn brengt ons op 1401 meter. 

Na een cappuccino op het terras van Alpengasthof Muttersberg gaan we aan de wandel. 

Doel is vandaag de Frassenhütte . Van Thora en Jack welke wij kennen van de Alpenfreaks horen we positieve verhalen over deze hut. 

Dit moeten we natuurlijk met eigen ogen aanschouwen. We gaan op stap en genieten van de mooie omgeving. 
Het is erg warm, temperatuur van boven de 30 graden. Hier zouden we last van krijgen maar hierover verder op meer. 

Het eerste gedeelte gaat gek genoeg bergafwaarts richting een dalkom. We lopen in het bos waar de zon niet genadig brand. In de dalkom merken we al dat het zonnetje prikt maar we gaan opnieuw het bos in dit keer omhoog. 

Na ongeveer 45 minuten onderweg geweest te zijn komen we boven de boomgrens en lopen in de volle zon. Het is hier niet om uit te houden ondanks dat we ons ingesmeerd hebben en iets op ons hoofd dragen voelen we ons niet prettig. We besluiten om terug te gaan. Maar volgende keer als we in dit gebied zijn gaan we de hut zeker bezoeken.