Italië zomervakantie 2020

Reisdag, verplaatsing van Tirol naar Süd Tirol

Na een heerlijke week op Natürlich Hell waarbij we afwisselend iets ondernomen hebben, rustdagen gehouden hebben en een bezoek aan onze vrienden in Steinach am Brenner gebracht hebben wordt het nu tijd om verder te gaan. Nadat vorig jaar door het ongeval van Emmy (lees hier) onze verplaatsing naar Süd Tirol niet doorging wagen we dit jaar een nieuwe poging. 

We laten bovenstaand uitzicht achter ons. De rit gaat via de Zillertaller Bundesstrasse, Inntall Autobahn, Brenner Autobahn, de MeBo en de SS38 naar de Waldcamping in Naturns. Een rit van 203 kilometer.  We hebben geen haast om op pad te gaan omdat de Waldcamping een strikte middagrust hanteert. Ons eerste reisplan om via de Reschenpas te gaan hebben we moeten laten vallen. Er zijn wegwerkzaamheden op de Reschenpas waardoor er een omweg moet worden gemaakt. De omweg gaat over Zwitserland en daar is de weg afgesloten voor aanhangwagens. 

We pauzeren onderweg bij het Wipptalerhof. Dit is niet op de helft maar na 66 kilometer. De reden dat we hier pauzeren is omdat op het Italiaanse gedeelte van de Brennerautobahn weinig goede rustplaatsen zijn. En daarnaast zijn de rustplaatsen vaak bezet door vrachtwagens en kunnen wij met de caravan geen plaats vinden. Wipptalerhof was vroeger een luxe hotel. Tegenwoordig is het vergane glorie maar de kwaliteit van het eten en drinken is goed. Vanaf hier kunnen we het huis van onze vrienden in Steinach am Brenner in de diepte zien liggen. Erwin heeft nog aangeboden om ons op te halen om bij hun thuis te lunchen. Maar het achterlaten van onze auto’s met caravan vinden wij geen prettig idee. 

Na een vermoeiende rit met file en wegwerkzaamheden arriveren we bij de Waldcamping in Naturns. Door de Covid maatregelen staat er een lange rij bij de receptie. Het duurt dan ook een tijdje voordat wij de camping op kunnen rijden. 

We hebben gereserveerd en staan samen met onze vrienden Jan en Paula op plaats 704 en 705.  Mooie ruime plaatsen en doordat we de caravans ieder op de rand van de plaats zetten hebben we op ieder moment van de dag de keuze tussen zon of schaduw. 

De camping kent zowel plaatsen op het zonneplateau als in het bos. In het bos is veel schaduw. De plaats die wij hebben heeft zowel schaduw als zon. Een goede keuze. 

Doordat het een terrassen camping is hebben wij een prachtig uitzicht op de bergen. De camping is van alle gemakken voorzien. Wij kunnen deze camping dan ook aan iedereen aanbevelen.