Oostenrijk en Italië zomervakantie 2020

4 weken naar het Zillertal en de Vinschgau

Het is eind augustus en op de planning staat dit jaar een vakantie naar Oostenrijk en Zuid Tirol in Italië. Door Covid pandemie is het nog spannend of het allemaal door kan gaan maar wanneer wij eind augustus onze Sprite 450 achter onze Kia Optima koppelen kunnen we toch op reis gaan. 

We hebben besloten om de rit, naar onze favoriete camping Hell die tegenwoordig Natürlich Hell Camping & Aparthotel in Oostenrijk heet, in drieën te delen. Daarom rijden we vandaag zoals wel vaker naar camping Eisenbachtal in Girod halverwege Köln en Frankfurt op 375 kilometer van onze woonplaats. 

Rond 15u15 arriveren we bij de sympathieke camping eigenaar, de heer Siegfried Wolf, die door zijn vaste gasten liefkozend Herr Wolffie genoemd wordt. We worden enthousiast begroet. Heer Wolf is verbaasd dat wij dit keer aangekoppeld willen overnachten. We vertellen hem dat onze hond Xela, de reden dat wij altijd afkoppelen en op een rondom door heggen beschutte plaats overnachten, dit keer thuis gebleven is. 

We maken een rondje door de naast de camping gelegen biotoop, de trots van de heer Wolf. 

De maaltijd gebruiken we in het voor de camping gelegen restaurant Freimühle. Achter de camping ligt ook een restaurant deze heet Studentenmühle. Daarmee hebben wij geen goede ervaring dus kiezen wij bewust voor Freimühle.

Na het eten lopen we voor de spijsvertering nog een rondje in de buurt van de camping. Een heerlijke omgeving om even te ontspannen, te genieten van het landschap en de benen te strekken. Er zijn diverse wegwijzers met kilometeraanduiding voor de fietsers en de wandelaars. Je kunt in deze omgeving zeker een aantal dagen doorkomen met wandelen en fietsen. Kijk onder Westerwaldinfo

De volgende ochtend, het is vandaag zaterdag, de tweede etappe van onze reis. 

We hebben, iets wat we normaal nooit doen, een overnachtingscamping gereserveerd. In verband met de huidige pandemie zijn er veel Duitsers op vakantie in eigen land en kregen wij tijdens de zoektocht naar een camping van een aantal al te horen dat zij vol waren. 

Uiteindelijk vinden we na wat mailen een plek op camping Illertissen in de gelijknamige plaats in Bayern. De afstand vanaf Eisenbachtal is 408 kilometer. We starten onze dag dus op ons gemak.

Door de wegwerkzaamheden zijn er diverse file’s. Het langste staan we stil op de A7 bij een tunnel die gerenoveerd wordt. Maar ondanks dat zijn we niet ontevreden over de reis. 

Het laatste uur hebben we in de stromende regen gereden en komen dan ook in de stromende regen aan. We mogen aangekoppeld blijven staan op de plaatsen die bestemd zijn voor de doortrekkers. 

Het grasveld is gelegen direct tegenover één van de twee sanitairgebouwen. We bezoeken de camping voor de eerste keer maar als overnachtingscamping is deze zeer geschikt. 

De maaltijd gebruiken we in restaurant Dornweiler Hof. Dit restaurant ligt direct voor de camping en is een aanrader. 

De regen komt nog steeds met bakken uit de lucht dus we maken het ons gemoedelijk in de caravan. Morgen weer een dag. 

Het is vandaag zondag en we komen op onze favoriete camping Natürlich Hell aan. Dit keer kiezen we voor een nieuwe route niet over de Fernpass maar op advies van onze Duitse kennissen Dieter en Petra voor de route over Landsberg am Lech. Je rijdt hierdoor wel 160 kilometer over Bundesstrassen maar wij ervaren dit niet als storend. De route is landschappelijk mooi en je vermijdt de drukte van München/Kiefersfelden of de Fernpass.

Wat we nog niet gemeld hadden is dat we op vakantie zijn met onze vrienden Jan en Paula. Bij aankomst op Hell is het droog en schijnt een waterig zonnetje. Wanneer we net klaar zijn met alles installeren begint het weer te regenen. Vanaf morgen wordt er een weersverbetering aangekondigd. We wachten het af. 

We sluiten de dag af met een maaltijd in het campingrestaurant bij Barbara en Hans. We zijn weer thuis.