Oostenrijk Lansersee

Hoe aan een mooie vakantie abrupt een einde kwam

We hebben de afgelopen dagen veel regen gehad en ons programma daarop moeten afstemmen. Vrijdag zijn we naar de Outlet in Brenner in Italië geweest. Op de terugweg hebben we afgesproken met onze Oostenrijkse vrienden Martin en Christine waar we een gezellige tijd doorbrengen en een afspraak maken voor vandaag. De weersvoorspelling is niet denderend maar een wandeling op het plateau van Innsbruck langs de Lansersee is ook bij regenweer mogelijk.

Foto Gasthof Pension Walzl van internet

We hebben afgesproken in Lans bij Gasthof Pension Walzl waar we eerst een cappuccino drinken voordat we gaan wandelen. In de stromende regen rijden we vanaf de camping in Fügen naar Lans en parkeren de auto.

We gaan op pad, de paraplu moet op en de regen komt gestaag naar beneden.

De Lansersee is vandaag uitgestorven, normaal zijn hier bij goed weer vele dagjes mensen te vinden, zeker op een zaterdag. De Lansersee is vanuit Innsbruck bereikbaar met de tram naar Igls.

We hebben inmiddels al een stuk gewandeld en zien het dorp in Lans in de verte liggen

Xela loopt inmiddels los, met haar regenjasje aan heeft zij in ieder geval ook wat bescherming tegen de voortdurende regen.

Het is inmiddels september en we zien de eerste tekenen van de herfst dmv de bekende rood witte paddestoel.

We laten het meer achter ons en gaan het bos in. Door de mist en regen zelfs een beetje spookachtig.

De paraplu blijft nodig maar ondanks dat is het heerlijk om te wandelen.

Het plateau bij Innsbruck is een uitstekend wandelgebied en goed bewegwijzerd. Ondanks de goede bewegwijzering lopen we op een punt waar een wegwijzer ontbreekt verkeerd met fatale gevolgen.

Emmy glijdt op een houten bruggetje uit. Ze voelt gelijk dat haar pols gebroken is en  in plaats van een bezoek aan schloss Ambrass waar we in het café restaurant wilde gaan lunchen wordt het een bezoek aan het ziekenhuis.

Op de eerste hulp in het universiteit ziekenhuis in Innsbruck blijkt dat naast de gebroken pols ook drie ruggenwervels gebroken zijn. Een ziekenhuisopname is noodzakelijk. De vakantie is voorbij, hoe het ons de volgende dagen vergaat lees je op de volgende pagina.