Oostenrijk Innsbruck en Steinach am Brenner

Het verloop van een tien dagen  Oostenrijk  in het ziekenhuis

Na de eerste schrik van de ziekenhuisopname en het regelen van zaken met de verzekering gaat alles gewoon weer door. Emmy is op zaterdagavond opgenomen in het ziekenhuis en ondanks dat de pols in het gips gezet is zal deze geopereerd moeten worden. De breuken in de rug zijn recht en moeten met rust genezen. Dit betekent wel dat ze voorlopig nog even in het ziekenhuis in Innsbruck ligt.

Peter wil Emmy zo veel als mogelijk is in het ziekenhuis bezoeken. Dit stuit uiteraard op praktische problemen. We hebben Xela onze Bayer bij ons en die kunnen we niet de hele dag alleen laten in de caravan. De eerste zondag neemt hij haar mee en laat haar achter in de auto in de parkeergarage. Aan de foto’s genomen op de Inn promenade bij het uitlaten van Xela kan je zien dat het de laatste dagen geregend heeft, de sneeuw ligt op de toppen.

De volgende dagen is het warm en zonnig, gelukkig brengen de dochters Marina en Andrea van onze Oostenrijkse vrienden uitkomst. Zij zijn zo lief om op Xela te passen. Wel betekent het dat Peter dagelijks veel kilometers maakt om Xela in Steinach am Brenner op het oppas adres af te leveren. Bijkomend voordeel, ’s avonds kan hij aan tafel schuiven bij Martin en Christine om te eten.

De operatie van Emmy vindt na een keer eerder uitgesteld te zijn op donderdag plaats. Peter verblijft zo veel als mogelijk bij Emmy. Xela is zo langzamerhand al gewend aan haar tweede huis in Steinach am Brenner . Tijdens een uitlaatrondje fotografeert Peter de Lourdeskapelle welke vlakbij het huis van onze vrienden in het bos staat.

De Lourdeskapelle is klein en wordt vooral gebruikt door omwonenden om te bidden. De moeder van Martin, een zeer gelovige vrouw, was hier bijna dagelijks om te bidden. Bij haar overlijden werd ook een gift gevraagd om de kapel op te knappen. De kapel is onder andere door deze giften gerestaureerd.

Het weer is prachtig helaas zijn we bijna constant binnen de muren van het ziekenhuis te vinden. Gelukkig mag Emmy, die beperkt mobiel is, af en toe van het zonnetje genieten.

De operatie van Emmy verloopt voorspoedig. We kunnen de thuisreis met de verzekering gaan regelen. Emmy gaat dinsdag met een ambulance over de weg naar huis. Ze kon ook met het vliegtuig maar dat was met haar rug geen optie. Peter gaat één dag eerder en laat de caravan achter in Oostenrijk op de camping in Fügen zodat hij in één dag naar huis kan rijden. De caravan wordt later dit jaar opgehaald.

Xela mist haar vrouwtje dit is goed te zien aan haar blik op de foto

Voor een laatste keer eet Peter in Steinach bij Martin en Christine. Later dit jaar komt hij hier nog terug om samen met vriend Peter de caravan op te halen.

Wanneer Peter maandagavond thuis komt wachten goede vrienden Jenny, Marja en Peter hem op zodat hij niet in een leeg huis komt. Fantastisch en hartverwarmend als je zulke fijne vrienden hebt.

Dinsdagavond komt Emmy na een lange ambulance rit thuis. Er staat een bed in de huiskamer want haar eigen bed is voorlopig geen optie. Een lange revalidatie kan starten.
Op de volgende pagina het ophalen van de caravan in Oostenrijk met een bezoek aan Obernbergersee.