Oostenrijk zomervakantie 2019

Heenreis met stop op camping Eisenbachtal en Bannwaldsee

Zomervakantie 2019 staat voor de deur. We hebben dit jaar alles gereserveerd behalve de overnachtingscamping. We starten op camping Bannwaldsee in Schwangau, dan 8 dagen op onze favoriete camping Natürlich Hell in het Zillertal en dan nog 10 dagen naar de Waldcamping Camping Waldcamping in Naturns in Süd Tirol, Italië.

Aangezien we maar 370 kilometer hoeven te rijden en de camping nog een strikte middagpauze hanteert en pas om 15.00 uur open gaat vertrekken we rond 10.00 uit Purmerend.

Na een vlotte reis komen we bij de camping rond 16.00 uur aan. De heer Wolf door de vaste gasten Wolffie genoemd begroet ons allerhartelijkst. We vragen vanwege het warme weer om een schaduwplek. Uiteraard kent dhr Wolf zijn camping op zijn duimpje en geeft ons een heerlijke plek in de schaduw met zicht op de berg. 

De avondmaaltijd nemen we zoals altijd bij verblijf op deze camping bij het naastgelegen restaurant Freimühle.

Dit keer kunnen we weer eens buiten op het terras eten. Het is lang geleden dat dit mogelijk was. Meestal regende het of was de temperatuur te laag. 

Dit keer geen vlees maar een heerlijke vegetarische maaltijd. 

Na het eten maken we een rondje door de biotoop. Naast de camping ligt de trots van heer Wolf een biotoop. Een biotoop is een plaats waar een dier of plant geheel in zijn omgeving ingepast is / homogeen groei- of woongebied / Gebied met karakteristieke levensomstandigheden, gekenmerkt door een bepaalde flora en fauna. Aan dit meertje, door de heer Wolf zelf aangelegd, kom je helemaal tot rust na een reisdag en kan je genieten van de flora en fauna. Er is onder meer een wand waar de ijsvogels broeden.

Na een verkwikkende nachtrust gaan we verder. We hoeven dit keer niet op de bakker om 08.30 uur te wachten. Deze komt tegenwoordig alleen nog maar in het weekend. 

Na een prima rit zonder file’s komen we donderdag aan bij camping Bannwaldsee. We hebben gereserveerd dus hoeven geen plaats uit te zoeken. De medewerker van de camping rijdt voor ons uit met zijn golfkarretje en brengt ons naar onze plaats.  

We zetten onze nieuwe caravan waterpas met E-Trailer. Erg makkelijk naast het waterpas zetten hebben wij nog meer modules aangeschaft, temperatuur koelkast, dakluik open/dicht, waterniveau watertank, bandenspanning en temperatuur banden en het niveau van de accu. 

Xela heeft inmiddels ook de vakantiestand bereikt en geniet hiervan. Vanwege de reisdag eten we op het terras van het campingrestaurant. De porties zijn groot genoeg en de kwaliteit is voldoende. Niet een restaurant waar we snel een tweede keer heen zullen gaan.