Oostenrijk Panoramaweg Wiedersbergerhornbahn Alpbach

Rondwandeling in het Alpbachtal met blik op het Zillertal 

We zijn inmiddels gearriveerd in het Zillertal en nemen op Hell’s Ferienressort ons favoriete plekje op de Alte Wiese in. Helaas hebben we de eerste twee dagen regen waardoor we geen wandelingen maken maar genoodzaakt zijn om Mayrhofen te bezoeken en ons te vermaken met lezen en een computerspelletje spelen. 

Dag drie is het droog en tijd voor een wandeling. We waren in 2015 met Jan en Paula in het Alpbachtal om daar de panoramaweg bij de Wiederbergshornbahn te wandelen. 

Op deze panoramaweg heb je een prachtige blik in het Zillertal echter toen werd deze verstoord door dikke nevel.

Vandaag de herkansing, we rijden in 20 minuten naar het Alpbachtal en parkeren de auto op de parkeerplaats bij de lift. Na een parkeerticket gekocht te hebben kunnen we met de gondel naar het bergstation. 

Over wat in de winter een skipiste is gaat het omhoog naar de panoramaweg
Het is fris, er hangen wat wolken maar gelukkig kunnen we dit keer wel genieten van de uitzichten
Aangezien de panoramaweg een rondweg is kan je wanneer het smalle pad begint links of rechtsom. 
Wij kiezen dit keer opnieuw voor de rechter variant omdat je dan bij zicht op het Zillertal in de richting van Mayrhofen kijkt. 
Wanneer we onderweg zijn lijkt het even of de bewolking opnieuw ons uitzicht gaat bederven maar gelukkig voor ons trekt deze weer op

We hebben een volledig zicht op Fügen en de Wallfahrtskirche St Pankraz. Helaas licht de camping niet in het zicht deze zit verscholen achter een gedeelte van de berg. 

Nieuw sinds onze vorige wandeling hier is dat halverwege de route een jausenstation gebouwd is. Op de Hornalm strijken wij op het terras neer. 

Op het terras van deze alm heb je een prachtige blik in het Zillertal, Alpbachtal en op het kruis van de Wiederbergershorn. 
Gelukkig heeft men het terras afgeschermd van de wind dmv glazen panelen hierdoor is het mogelijk om buiten te zitten. Anders was het te koud geweest.
Op het terras genieten we van de uitzichten, een cappuccino en een lekkere warme kop soep
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Na de pauze vervolgen wij onze weg. We wijken een klein stukje van de panoramaweg af om twee filmpjes te maken van het uitzicht in het Zillertal en het Alpbachtal. 

Blik in het Zillertal
Blik in het Alpbachtal
We zijn nu weer op de terugweg naar het bergstation
We hebben nu zicht op het Alpbachtal
De top met het kruis is niet meer zichtbaar, deze ligt achter de kam

We hebben dit keer de wandeling met uitzichten kunnen maken. Een lekkere lichte wandeling die we iedereen kunnen aanraden.