Oostenrijk zomervakantie 2007 Zwarte Woud

Terugreis stop op Camping Kleinenzhof Bad Wildbad 

Dinsdag 4 september 2007

We worden wakker en inderdaad is de voorspelde Wettersturz een feit. Het regent pijpenstelen, het is koud ongeveer 5 graden en zelfs op de goed gedraineerde camping liggen op sommige plaatsen plassen. Door de regen duurt het langer als normaal eer de caravan aan onze Nissan gekoppeld is. We rijden om 11.00 weg. De reis gaat richting Zwarte Woud waar we willen gaan staan op camping Kleinenzhof  in de buurt van Bad Wildbad.

Onze vrienden Jan en Paula komen hier al een aantal jaren in het voorjaar en hadden ons deze camping al eerder aanbevolen. Door de vele wegwerkzaamheden, file’s en wat ons nog niet eerder overkomen is verkeerd rijden bij de laatste kilometers naar de camping komen we pas om 18.15 uur op de camping aan.   

Het is op de camping al echt naseizoen. Plek genoeg en de campingeigenaar moet op dit tijdstip uit huis getrommeld worden om ons in te schrijven.

Nadat de caravan op zijn pootjes gezet is moeten we toch weer een keer in de auto stappen om te eten. Het campingrestaurant is vandaag gesloten en erg veel proviand hebben we niet bij ons om een warme maaltijd klaar te maken.

We eten in Bad Wildbad en keren terug naar de caravan. Daar moet de kachel aangestoken worden willen we het een beetje behaaglijk krijgen. Het enige verschil met Oostenrijk is dat het hier niet regent maar koud is het wel.