Oostenrijk zomervakantie 2007

Heenreis met stop op camping Eisenbachtal in Girod Montabaur

De laatste vakantie van ons voor 2007 staat voor de deur. Zoals zo vaak is in goed overleg besloten dat de reis naar Oostenrijk zal gaan. Ons eerste bestemming is het Zillertal waar we op de voor ons vertrouwde camping Hell in Fügen zullen verblijven. Vast staat dat we in ieder geval de 1e week van de 3 weken daar blijven omdat Ria en Piet, vrienden van ons, op de camping een appartement gehuurd hebben om samen met ons een week vakantie te vieren. Zij kennen Oostenrijk en het Zillertal alleen van de winter, dus zullen we hen kennis laten maken met het Zillertal in de zomer.

Vrijdag 17 augustus 2007

De bedoeling is om rond 09.00 uur thuis weg te rijden en de eerste dag te overnachten in de buurt van Würzburg. Zoals gewoonlijk loopt het anders dan gepland.
Emmy heeft gisteren nog tot laat gewerkt. En de laatste zaken moeten nog in de caravan en auto geladen worden en gezien de hoeveelheid neerslag, korte maar hevige buien, moeten we hierdoor het vertrek uitstellen.

We rijden uiteindelijk om 12.00 uur weg en weten dat we nu moeten kiezen voor de vertrouwde overnachtingcamping in Girod op camping Eisenbachtal welke op 375 kilometer van ons huis ligt. Na wat file op de ring bij Keulen rijden we rond 17.15 uur de camping op. 

We constateren dat de camping al aardig vol is. Alle plekken aan de voorzijde van de camping voor de doortrekkers zijn al vol. Als deze vol zijn wordt er uitgeweken naar de doortrekkers plekken bij de beek. Veel mensen kiezen voor de doortrekkers plekken omdat zij dan de caravan aangekoppeld kunnen laten staan. Op ons verzoek staan we dit keer niet aan de beek echter op een plekje tussen de lang kampeerders omdat het hier rustiger is.

Wij merkten dat tijdens onze laatste vakantie Marsha het aan de beek niet zo fijn vond. Er is geen gras dus zij kan niet lekker buiten liggen. Nadeel van de lang kampeerplekken is dat je niet aangekoppeld kan blijven staan maar ja als je een mover onder je caravan hebt is dit geen probleem. Een mover is het speeltje van iedere man. Radiografisch wordt de caravan bestuurd en op zijn plaats gezet. Er hoeft dus niet meer geduwd en gesleurd te worden om de caravan op zijn plaats te krijgen. We sluiten de dag af met een heerlijke maaltijd in het naast gelegen restaurant Freimuhle. De keuze is zoals altijd weer moeilijk. Echter als we zien dat er dit keer gerechten met pfifferlingen (cantharellen) zijn gaan we daarvoor. Het eten is zoals gewoonlijk voortreffelijk. Helaas moeten we de maaltijd binnen eten omdat het mooie zomerweer ook hier ver te zoeken is.

Zaterdag 18 augustus 2007

Vakantie is voor ons alles op het gemakje. De bakker met verse broodjes komt pas om 08.30 op de camping dus we hoeven niet zo vroeg op. Na een wandeling in de omgeving met Marsha en een lekker ontbijtje hangt de caravan om 09.45 uur achter de auto.

Redelijk voorspoedig worden de 600 kilometer naar Fügen afgelegd. Op de radio horen we steeds file meldingen op het traject waar wij rijden echter op onverklaarbare wijze hebben we er geen last van. Rond 18.45 uur staan we voor camping Hell. Alois de eigenaar van de camping verwelkomd ons allerhartelijkst en geeft ons het goede nieuws dat ondanks dat we een dag te vroeg zijn onze gereserveerde plaats al vrij gekomen is.

Ook Marsha is hartelijk welkom en dat terwijl het eigenlijk nog hoogseizoen is. Tijdens het hoogseizoen dat loopt van 1 juli tot 24 augustus worden er geen honden toegelaten op camping Hell. Wij hadden echter al toestemming om te komen vanaf 19 augustus en dus nu mogen nog een dag eerder op de camping, heerlijk.

In de auto hadden we al met elkaar een strijdplan besproken indien we niet met Marsha op de camping zouden mogen. Gelukkig hoefde het strijdplan niet in werking te komen. We zetten de caravan op plek 22 op de Alte Wiese en duiken gelijk het restaurant in om bij Hans te gaan eten. En kiezen, ja hoe kan het ook anders voor de Haus cordonbleu. Het opbouwen van de voortent en installeren van diverse zaken komt morgen wel. Na het eten zitten we nog even voor de caravan en genieten van het uitzicht op de bergen en zien langzaam de zon achter de Tuxerbergen verdwijnen. Moe maar voldaan duiken we ons bed in.

Zondag 19 augustus 2007.

We slapen lekker uit en genieten in de zon van ons ontbijt. Vandaag word de voortent opgebouwd en de andere zaken geïnstalleerd. Natuurlijk wordt er ook nog tijd gemaakt voor een goed boek, een duik in het campingzwembad en luieren in de zon. De hele dag schijnt de zon maar net als Ria en Piet sms-en dat ze er met een kwartiertje zijn barst er een gigantisch onweer los.

Het door hun aangekondigde kwartiertje wordt een uur. Ze moesten namelijk een parkeerplaats opzoeken vanwege het noodweer. Zij werden in de auto onder meer bekogeld door hagelstenen. Gelukkig hebben zij geen schade. In de buurt van het Brixental zijn door het Unwetter wel modderlawines en overstromingen geweest.

In de ingang van de voortent wordt de barbecue aangestoken omdat buiten nog steeds de regen met bakken uit de lucht komt