Oostenrijk Spieljoch

Van het Spieljoch naar de Geolsalm en dan naar het middenstation bij Kohleralmhof

Dinsdag 21 augustus 2007

Na het ontbijt genuttigd te hebben onder een stralend blauwe hemel gaan we op stap. Piet en Ria gaan vandaag hun eerste echte bergwandeling maken. Gisteren was maar een klein opwarmertje vandaag het echte werk. Omdat Piet en Ria vaak in het Zillertal en met name in Fügen geskied hebben willen zij de pistes van de huisberg van Fügen in de zomer zien.

We rijden met de auto naar de Spieljochbahn en gaan beide secties naar boven. Ook zij kijken met verwondering naar de pistes en vragen zich onderwijl af hoe het toch mogelijk is dat je daar ’s winters vanaf komt. Het ziet er in de zomer zo anders uit dan in de winter.

Via het kruis op het Spieljoch waar je een prachtig gezicht op o.a. de Achensee hebt wandelen we op ons gemak via het bergpad naar Geolsalm. Hier drinken we een kop koffie en vervolgen het bergpad naar beneden door het bos.

Het bergpad eindigt op de skipiste bij het middelstation. Het laatste stukje gaat over de piste en ook deze keer is dit het stukje dat in de benen gaat zitten. Bij Kohleralmhof zitten we nog heerlijk in het zonnetje op het terras voordat we met de lift naar beneden gaan. Ria belt met haar dochter en verteld vol enthousiasme dat ze gewandeld heeft op de piste. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in dus dit houden we erin.