Duitsland Sommerbergbahn

Naar de Sommerberg in Bad Wildbad

Woensdag 5 september 2007

Wanneer we wakker worden is het droog echter behoorlijk koud. Er zit een laagje ijs op de auto en het gras is overdekt met bevroren dauw. Na het ontbijt rijden we naar Bad Wildbad om daar met de Sommerbergbahn de plaatselijk huisberg op te gaan.

De Sommerbergbahn is een ouderwetse tandradbaan die je in 10 minuten van 420 meter op 720 meter brengt.

Boven aangekomen is er een cultuurschok. Geen wandelpaden maar een complete woonwijk.

We volgen de bordjes naar de Grunhutte. Via een geasfalteerd pad geraken we uiteindelijk op een bospad en wandelen naar de hut. Wanneer we bij de hut aankomen blijken we niet de enige te zijn die de hut als wandelbestemming gekozen hebben.

Binnen in de hut is geen plaats en ook op het terras is ondanks de mindere temperatuur erg druk. Emmy zoekt een plaatsje op het terras en Peter sluit aan in de rij bij het buffet. Een half uur later zitten we aan een cappuccino en een zelf gebakken Heidelbeertorte een specialiteit van de streek.

Terug wandelen we gelijk aan de heenweg en nemen nog een kijkje bij de mountainbikers die de sleeplift gebruiken om de berg opgetrokken te worden om daarna met ware doodsverachting zich weer naar beneden te storten.

Eind van de middag zitten we voor de caravan met fleecejack nog in een waterig zonnetje met een warme kop thee. De avondmaaltijd nuttigen we in het campingrestaurant, een aanrader, Jan en Paula hebben niet te hoog opgegeven over de culinaire specialiteiten.