Oostenrijk Brandlalm in Tuxertal

Van bergstation Eggalmbahn via de Eggalm naar de Brandlalm retour naar Lanersbach

Zaterdag  25 augustus 2007

De laatste dag van Piet en Ria in Oostenrijk. Morgen zit hun weekje vakantie er op en keren zij terug naar Nederland. Wij hebben nog twee weken voor de boeg en moeten toch langzaam gaan nadenken of we hier willen blijven of toch nog ergens anders heen willen.

Het is ook de laatste dag dat de Zillertalcard geldig is dus ook de laatste keer dat er gebruik gemaakt kan worden van een lift. Omdat we vorig jaar zo genoten van de wandeling naar de Brandlalm welke start aan de Eggalm in Lanersbach besluiten we deze nog een keer te doen.

We rijden naar Lanersbach en gaan met de Egalmbahn naar boven. Op de Eggalm genieten we in het zonnetje van een cappuccino voordat we op stap gaan. Met zicht op de Olperer, Hohe Rifler en de Gefrorene Wand wandelen we richting Brandlalm.

Op de Brandlalm eten we een Bretlljause. We moeten er lang op wachten het is erg druk op het terras en de Wirt, welke op leeftijd is, loopt de benen uit zijn lijf. Nu volgt nog het laatste stukje de afdaling naar Lanersbach om weer bij de auto geraken.

Op de camping eten we als afsluiting van de vakantie van Piet en Ria de Hausplatte in het campingrestaurant bij Hans. Een aanrader, tonnetje rond rollen we in bed.