Oostenrijk Stilluptal een mooi zijdal van het Zillertal

Van de Wasserfallhütte naar het Stilluphaus en retour

Donderdag 23 augustus 2007

Om vandaag de spieren wat rust te gunnen gaan we niet de bergen in maar kiezen een gemakkelijke wandeling uit. In Mayrhofen achter het dalstation van de oude Ahornbahn begint de tolweg naar het Stilluptal.

Dit dal waar we gisteren vanaf Finkenberg op keken staat vandaag op het programma. Met de auto mag je via een smalle en bochtige tolweg (kosten Eur 6,50) waar je op sommige plaatsen elkaar niet eens kan passeren rijden tot aan de Wasserfallhutte.

Hier moet je de auto parkeren het laatste stuk is alleen toegankelijk voor openbaar vervoer en gerechtigden. Het openbaar vervoer wordt verzorgd door kleine taxibusjes geschikt voor 8 personen

Bij de Wasserfalhütte nuttigen we nog een kop koffie en gaan daarna op stap. In goed anderhalf uur bereiken we langs het stuwmeer het Stilluphaus

Voor deze wandeling staat een kortere tijd aangegeven maar we stoppen regelmatig om foto’s te maken en te genieten van de mooie gezichten op het meer en de bergwereld.

Ook moet Marsha haar favoriete hobby uitoefenen, zwemmen en apporteren. Dus ook hier maken een kwartier voor vrij.

Bij Het Stilluphaus pakken we een terrasje en genieten van de huisgems die tam is doordat hij met de fles is opgevoed. Alleen als de kinderen te hardhandig met hem om gaan blijkt hij niet zo tam te zijn. Hij bokt tegen ze aan en zij moeten vluchten.

Eigenlijk wilde we in het dal nog verder wandelen naar de Grunewandhutte maar de spierpijn van één van onze wandelgenoten maar meer de donkere lucht doet ons besluiten om om te keren en terug te wandelen naar ons uitgangspunt.

Het laatste stukje lopen we in de motregen maar de temperatuur is nog aangenaam. Als we met de auto de tolweg afdalen houdt het op met regenen en kunnen we wanneer we op de camping aankomen nog even van het zonnetje genieten.

Helaas koelt het snel af en de avondmaaltijd welke bestaat uit een pizza van het campingrestaurant wordt in de voortent opgegeten. Een mooie dag met veel indrukken is voorbij.