Oostenrijk Moorlehrpfad Finkenberg

Van de Finkenbergeralmbahn via de Schrofenalm naar Vorderlanersbach

Woensdag 22 augustus 2007

De zon laat ons ook vandaag niet in de steek. De spieren van Piet en Ria laten weten dat er gisteren gelopen is, vooral de bovenbenen, maar uiteraard gaan we toch weer op stap. De beste manier op spierpijn te bestrijden is dezelfde bewegingen nogmaals te maken.

We rijden naar Finkenberg om met de Finkenbergalmbahn mee te gaan. Nadat de auto geparkeerd is in de parkeergarage leggen we eerst uit waar we op de almweide gestaan hebben met het Schürzenjägerconcert in juli 2007.

Ook Piet is al een klein beetje fan. Van Peter heeft hij een cd gekregen met allerlei bekende nummers en deze is al grijs gedraaid. Als we de alm zo zien lijkt deze maar klein en kan je niet voorstellen dat hier meer dan 40.000 fans plaats hadden. Gelukkig ligt er geen afval meer en heeft het gras zich op het eerste gezicht goed hersteld.

De lift brengt ons naar boven en na een kop koffie op het terras van de Almstuberl gaan we op stap.

Vandaag lopen we het Moorlehrpfad een route die wij (Peter en Emmy) al diverse keren gelopen hebben maar die blijft boeien. .

Hoewel deze wandeling de eerste keer het meest avontuurlijk was. Toen was het pad pas een aantal weken daarvoor geopend en beschreven. Op sommige stukken lagen toen nog geen planken en moest je door het Moor (moeras) heen

Ook de diverse bruggetjes die waren aangelegd waren nog niet goed gezekerd. Het is een wandeling waar proviand meegenomen moet worden want je komt geen enkele bewirtschafte alm of hut tegen.

Via de Schrofenalm zakken we af naar Vorderslanersbach.

Ook dit keer is Marsha bruin tot aan haar buik door het lopen door het moeras en het wegzakken in de modder.

Marsha loopt als het niet nodig is niet aan de lijn. In de loop van de jaren hebben we gemerkt dat zij zelf het beste haar weg kan vinden en daar ook het meeste plezier in heeft

De lijndienst van Christophorus brengt ons terug bij de geparkeerde auto. Voor Marsha was het laatste gedeelte met de bus niet fijn. Zij moest namelijk de muilkorf om en daar heeft ze een gruwelijke hekel aan.

Omdat het mooi weer is word de barbecue aangestoken. Het is ook de eerste avond dat we lang buiten kunnen zitten.

Route: Auffahrt mit der Finkenberger Almbahn – Mittelstation – Lehrweg Nr. 22b und Nr. 57 – Schrofenalm. Abstiegsmöglichkeit: nach Vorderlanersbach – Wanderweg Nr. 55 oder Aufstieg zur Wanglalm – Wanderweg Nr. 55 und 57 – Penkenjoch – Abfahrt mit der Finkenberger Almbahn.

Gehzeit: ca. 2 1/2 Std.

Charakter: leichte Wanderung